Seful Casei de Pensii, anunt de ultim moment. Cand se dau pensiile

Daniel Baciu, seful Casei Nationale de Pensii a anuntat cand vor fi livrate pensiile, cand se dau primele majorari, cat creste punctul de pensie si cati bani se vor primi in plus.

Cand vor fi livrate pensiile intarziate

„S-a lucrat in doua schimburi pentru ca cele 5 milioane de taloane de pensii sa fie tiparite in timp util pentru a fi predate Postei Romane. Suntem in termen, noi avem un grafic clar pe care-l avem printr-o conventie stipulata cu Posta, astfel incat trebuie sa ne asiguram ca totul este in regula si taloanele vor fi date in timp util postasilor.

Sunt niste operatiuni premergatoarte care se faceau pentru luna precedenta, dar fiind an nou nu am putut sa le facem in decembrie pentru ca nu ne permite legea contabilitatii.

Publicitate

Exista un calendar clar pe care il avem cu Posta, apoi ei isi programeaza acesti bani pe strazi, in ordine alfabetica, astfel ca pana pe 15 sa se finalizeze distributia sumelor.

Articolul continuă după reclame

Pentru plata prin Posta sunt peste 2 milioane de pensionari si nu poti achita 2 milioane de pensii in 2 zile. Este un grafic pe care ii au colegii de la Posta si sunt convins ca toti vom depune eforturi ca banii sa ajunga mai repede”, a declarat Daniel Baciu la Antena 3.

Ce contine noul talon pe care pensionarii il vor primi in ianuarie, cu sumele majorate?

„Este vorba de OUG 125, publicata pe 15 decembrie, prin care cei aprox 5 mil de pensionari din sistemul public vor beneficia de o majorare de 10%, respectiv valoarea punctului de pensie de la 1.442 a crescut la 1.586 de lei.

Vorbim de pensiile calculate pe contributivitate din sistemul public.

Pe langa majorarea de 10% se majoreaza si aceea indemnizatie sociala pentru pensionari – cu 25%, astfel incat indemnizatia care in decembrie era 800 de lei, incepand cu 1 ianuarie va creste la 1000 de lei.

In luna ianuarie pe langa majorarea de 10% mai exista si un ajutor financiar cuprins in OUG 132 publicata pe 17 decembrie 2021, care se adreseaza pensionarilor cu pensii de pana la 1600 de lei”, a mai declarat Daniel Baciu, pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.