Veste buna pentru milioane de romani. Ministrul Muncii a facut anuntul

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca se pot cheltui primii bani din PNRR, dar in acelasi timp continua eforturile de pentru ajustarea PNRR si eliminarea prevederilor conform carora toate pensiile din Romania sa se incadreze in 9,4% din PIB, masura prevazuta a fi aplicata pana in anul 2070.

”Acum putem cheltui primii bani din PNRR! Am semnat Acordul de Finantare cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE), document necesar angajarii cheltuielilor din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR)”, a scris Marius Budai, pe Facebook.

Publicitate

Totodata, reprezentatul Guvernului a precizat ca Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a incheiat deja contracte de consultanta cu Banca Mondiala, care vizeaza patru reforme prevazute ca jaloane si tinte in PNRR, in valoare de 5,8 milioane de euro.

Publicitate

”Incepand de astazi, se pot trage bani din PNRR. Economisim 2,5 milioane de euro, bani care raman la dispozitia Romaniei. In paralel, continuam eforturile la nivel european pentru ajustarea PNRR si eliminarea prevederilor conform carora toate pensiile din Romania, inclusiv indemnizatiile, cele de serviciu si militare de stat sa se incadreze in 9,4% din PIB, masura prevazuta a fi aplicata pana in anul 2070”, a mai scris Budai.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.