Simona Halep, prima declaratie dupa verdictul TAS: „Credinta mea in acest proces a fost pusa la incercare de…”

Veste buna! Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis reducerea pedepsei impuse Simonei Halep, de la 4 ani la 9 luni, astfel ca Simona Halep poate reveni in circuit.

Simona Halep. prima declaratie dupa ce apelul de la TAS i-a fost admis.

„Adevarul a triumfat (…) Abia astept sa ma intorc in circuit”, a spus Simona Halep dupa verdictul TAS.

„De-a lungul acestui proces lung si dificil, mi-am mentinut credinta ca adevarul va iesi in cele din urma la iveala si ca se va ajunge la o decizie corecta, pentru ca sunt si am fost intotdeauna o sportiva curata.

Publicitate

Credinta mea in acest proces a fost pusa la incercare de acuzatiile scandaloase care mi-au fost aduse si de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate impotriva mea.

Dar, in cele din urma, adevarul a prevalat, chiar daca a durat mult mai mult decat mi-as fi dorit. As dori sa le multumesc avocatilor mei care au fost alaturi de mine si au crezut in mine de la inceput; Si, mai important, vreau sa le multumesc sponsorilor mei, fanilor si concurentilor mei care au ramas alaturi de mine pe parcursul acestui proces lung si dificil. Abia astept sa ma intorc in circuit”, a spus Simona Halep, potrivit Antena3.

Avocatul lui Halep, dupa decizia TAS:

„Simona a avut o reactie de fericire absoluta cand a aflat

Articolul continuă după reclame

„A fost extrem, extrem de fericita, fericire maxima. A fost un chiot de bucurie. E genul emotional. E foarte greu de crezut ca un sportiv ca ea, care a ajuns sa se lupte cu intreg sistemul antidoping…

O cunosc pe Simona de foarte multi ani, de la 12 – 13 ani. O sportiva exemplara, cu o cariera nepatata, cu o grija exemplara pentru sportul curat, a ajuns complet aiurea intr-o situatie incredibila.

Nu pot sa spun ca am stiut de la inceput ca vom castiga, dar am crezut de la inceput ca o putem ajuta. Am fost o echipa, doi avocati si mai apoi un al treilea. Da, eu am fost singurul din Romania.

E un om extraordinar si stiam ca Simona nu poate face asa ceva”, a spus Bogdan Stoica, avocatul roman al Simonei Halep.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus pedeapsa Simonei Halep la 9 luni, in loc de 4 ani. Decizia este una definitiva.

Juriul TAS a stabilit in unanimitate ca perioada de patru ani de suspendare impusa de ITF trebuie redusa la o perioada 9 luni, incepand cu 7 octombrie 2022.

Aceasta perioada a expirat la 6 iulie 2023, astfel, in teorie, Simona Halep poate reveni pe teren.

TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obtinute de Simona Halep din 29 august 2022 pana la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea medaliilor, titlurilor, punctelor in clasament si premiilor in bani.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.