Victorie uriasa pentru Simona Halep. TAS a decis

Simona Halep a obtinut o mare victorie, avand posibilitatea de a reveni pe terenul de tenis. TAS a decis sa reduca sanctiunea de la 4 ani la 9 luni in cazul scandalului de dopaj.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne de a reduce la noua luni suspendarea initiala de patru ani a Simonei Halep reprezinta o veste buna pentru jucatoarea romana de tenis.

In luna februarie, Simona Halep a pledat nevinovata la TAS, iar verdictul de astazi este definitiv, marcand sfarsitul procesului.

Publicitate

Halep a apelat la TAS pentru a contesta decizia initiala a Agentiei Internationale pentru Integritate in Tenis (ITIA) si a obtinut o reducere a suspendarii de la patru ani la noua luni.

In cadrul audierilor de la Lausanne, au fost prezenti si Patrick Mouratoglou si membrii echipei sale, care au recunoscut responsabilitatea pentru administrarea de suplimente de colagen care ar fi putut contine Roxadustat.

Cazul Simonei Halep a fost complex, TAS desfasurand trei zile de audieri.

Elementul-cheie a fost pasaportul biologic al jucatoarei, care a aratat sase probe de sange neconforme inainte si dupa depistarea pozitiva cu Roxadustat. Avocatii Simonei Halep au sustinut ca aceasta a folosit suplimentul contaminat doar timp de cinci zile.

Articolul continuă după reclame

La TAS, Simona Halep a beneficiat de expertiza unui specialist francez in farmacologie, toxicologie si biologie, Jean-Claude Alvarez.

Dupa audieri, Simona Halep a transmis un mesaj de multumire pe Instagram catre toti cei care au sprijinit-o si au avut incredere in ea in perioada dificila prin care a trecut. Aceasta asteapta acum cu optimism decizia finala a TAS.

Halep a subliniat ca a avut sansa de a-si prezenta apararea si de a demonstra ca nu a recurs la dopaj.

Asteapta cu incredere decizia finala si le multumeste fanilor, jucatorilor, legendelor tenisului, sponsorilor si tuturor celor care i-au aratat sustinere in aceasta perioada.

Sportiva a mentionat ca va impartasi informatiile despre cazul sau imediat ce va primi vesti noi si a transmis ganduri bune tuturor celor care au fost alaturi de ea.

Simona Halep a fost initial suspendata pentru patru ani de ITIA pentru doua incalcari ale regulilor antidoping, insa a facut apel la TAS impotriva acestei decizii, sustinandu-si nevinovatia. Mouratoglou a recunoscut ca se simte responsabil pentru situatie, mentionand ca suplimentul de colagen recomandat de echipa sa ar fi fost sursa Roxadustatului detectat in organismul Simonei Halep.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.