Facebook si Instagram au picat in Romania. Ce s-a intamplat cu conturile utilizatorilor

Facebook si Instagram au picat in Romania. Intreruperea a afectat atat utilizatorii de desktop, cat si utilizatorii de telefonie mobila, mesajele de eroare impiedicand incercarile de conectare.

Gigantul retelelor sociale Facebook a suferit luni o intrerupere pe scara larga, lasand milioane de utilizatori in imposibilitatea de a-si accesa conturile.

A cazut aplicatia Facebook la nivel blobal. Ce s-a intamplat cu conturile utilizatorilor

Retelele de socializare facebook si Instagram au picat in Romania! De cateva minute, utilizatorii retelelor de socializare care au vrut sa-si acceseze conturile nu s-au putut loga.

Publicitate

Utilizatorii din intreaga lume au raportat probleme cu autentificarea si accesarea profilurilor lor Facebook, precum si alte servicii detinute de companie, inclusiv Instagram si WhatsApp.

Articolul continuă după reclame

Platforma lui Mark Zuckerberg a mai suferit o intrerupere globala record de sapte ore in octombrie 2021, care a costat compania aproximativ 100 de milioane de dolari.

Problema a fost cauzata de o actualizare defectuoasa care a deconectat serverele Facebook de la internet.

Pentru a remedia problema, inginerii au fost nevoiti sa se deplaseze personal la centrul de date al companiei din Santa Clara, chiar daca o mare parte din personalul Facebook lucra inca de acasa in acel moment.

Potrivit declaratiei oficiale a Facebook, problema a aparut din cauza unei modificari de configurare a „routerelor backbone” ale companiei, care sunt responsabile de coordonarea traficului de retea intre centrele sale de date. Intreruperea traficului de retea a avut un efect in cascada, determinand oprirea serviciilor, scrie Daily Mail.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.