Raed Arafat a rabufnit: „Nu ma poate demite decat premierul’

Raed Arafat, seful DSU, a vorbit despre posibilitatea de a fi demis din functie, dar si despre cei care pot lua o astfel de decizie.

”Se fac presiuni sa fiu dat jos. Nu sunt o persoana comoda. Cand ti se spune sa parasesti o echipa, ti se pare. Dar acesta este un lucru pe care poate sa il faca orice guvern pentru ca este doar o pozitie. Pot fi demis oricand. Nu ma poate demite decat premierul”, a spus Raed Arafat, potrivit bugetul.ro.

Raed Arafat: „Nu am de gand sa intru in politica.”

Totodata, seful DSU a mentionat ca din cauza presei, multi au inteles ca el a fost singurul responsabil pentru deciziile controversate, cand de fapt, deciziile au fost luate mereu la nivel politic si legislativ. In acest sens a mentionat procesul pe care l-a castigat, dar si faptul ca i-a fost frica sa nu fie agresat pe strada din cauza proliferarii informatiilor tip fake news.

„A fost o campanie extrem de gandita ca decizia sa para a unui singur om. La unele posturi media, de dimineata pana seara ”Ce a facut Arafat”, ”Ce a decis Arafat”. Nu spun ca a fost o intentie de a ma expune. Asa a fost tratata problema, in special mediatic. Nici macar ministrul Sanatatii, nici macar eu si nici prim-ministrul nu au luat o decizie singuri.

Perceptia publica este data de ”manipularea”, imi pare rau sa zic, a media. Cu unul dintre ei am castigat deja un proces. Am ajuns la faza in care chiar era ceva absurd. Era o indemnare la ura. Chiar ma gandeam daca vine cineva sa ma agreseze”, a mai spus seful DSU.