Ministrul Muncii, ANUNT IMPORTANT pentru pensionari: „Nu vreau sa dau nimanui nicio speranta ca de la anul vom majora pensii”

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca premierul Ciuca a agreat renegocierea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii agreat cu Comisia Europeana.

„Trebuie sa explicam Comisei Europene ca sunt foarte multe elemente de context care nu au fost luate in calcul. Una dintre ele este rezolvarea inechitatilor din sistem. Aceasta se poate face doar cu o noua lege, dar si cu un impact bugetar, care nu se poate incadra in cei 9,4%.

Un alt element de context sunt discrepantele intre anumite categorii de oameni, iar modificarile trebuie sa tina cont si de pandemie. Sunt elemente de context care nu au fost luate in calcul deloc la acest procent de 9,4%. Daca mai adaugam ca avem o strategie prin care reducem gradul de saracie si excluziune, este clar ca nu se pot face fara un impact bugetar. Suntem intr-un non-sens.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Vorbim de reducerea saraciei, dar ne punem noi singuri un prag 9,4% crestere maxima. Vom incepe discutia in coalitie pentru renegocierea PNRR. Premierul este de acord cu aceste negocieri. Trebuie mentionat ca respectam jaloanele PNRR, nu vrem sa pune in pericol programul, dar trebuie sa spunem Uniunii Europene ca nu vrem ca romanii sa fie saraci.

Pana la marirea de 40% a pensiilor trebuie sa rezolvam inechitatile din sistem, iar asta se face doar cu impact bugetar. Exista un memorandum, aprobat in decembrie, s-a creat un comitet, iar reforma pensiilor speciale va fi pusa pe masa discutiilor. Nu vreau sa dau nimanui nicio speranta ca de la anul vom majora pensii. Voi vorbi doar cand vom avea date concrete”, a declarat Marius Budai la Realitatea PLUS.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.