Madridul opreste vaccinarile timp de doua saptamani, din cauza lipsei dozelor

Autoritatile sanitare din Madrid au suspendat vaccinarea impotriva Covid-19 in aceasta saptamana si in urmatoarea perioada, deoarece nu mai au doze, a declarat miercuri vicepresedintele regional adjunct din Madrid, Ignacio Aguado .

Rapoartele Reuters:

Regiunea a oprit vaccinarea persoanelor noi, pastrand cele cateva doze pentru cei care urmeaza a doua doza , a spus Aguado, potrivit The Guardian.

Regiunea Madrid a vaccinat deja 180.000 de persoane de cand a inceput campania, a spus el.

Publicitate

„Din pacate, asa cum am banuit, ritmul livrarilor a fost intrerupt”, a declarat Aguado.

Spania a administrat putin peste 1,3 milioane de doze unui grup prioritar din casele de batrani si medicilor din prima linie, dintre care aproximativ 10% au primit deja un a doua doza.

In aceasta prima faza, guvernul intentioneaza sa inoculeze aproximativ 2,5 milioane de oameni pana la sfarsitul lunii februarie.

Spania a raportat marti 591 de decese, cea mai mare cifra de decese zilnice a celui de-al treilea val, relateaza El pais, pe fondul unei cresteri scazute a noilor infectii.

Numarul de cazuri noi de marti a fost de 36.435, acelasi nivel observat in urma cu o saptamana si departe de 44.357 raportat joi, 21 ianuarie.

Articolul continuă după reclame

Bilantul oficial al tarii este de 56.799, insa cifrele  sugereaza ca numarul real ar putea fi mai aproape de 80.000.

Cipru va relaxa masurile pe fondul scaderii infectiilor

Cipru a anuntat miercuri o relaxare esalonata a masurilor de blocare dupa o scadere a numarului de infectii cu Covid-19, inclusiv redeschiderea scolilor primare si a centrelor comerciale pe 8 februarie.

Insula se afla intr-un blocaj strict din 10 ianuarie dupa o crestere a cazurilor Covid-19 si detectarea unei variante mai contagioase a virusului identificata pentru prima data in Marea Britanie.

Interzicerea adunarilor mari si inchiderea centrelor comerciale si a restaurantelor fusesera deja anuntate in decembrie, relateaza Reuters.

„Vrem sa evitam orice actiune neprevazuta si riscanta care ar putea submina efortul de reluare a activitatii sociale si economice”, a declarat ministrul sanatatii Constantinos Ioannou intr -un briefing de stiri, anuntand relaxarea prudenta a masurilor de blocare.

Autoritatile vor permite redeschiderea saloanelor de coafura si a saloanelor de infrumusetare de la 1 februarie, vor permite pana la 50% din personal sa se intoarca la munca la companiile de servicii si sa permita adunari familiale limitate.

din 8 februarie, mall-urile, marile magazine si scolile primare se vor redeschide, in timp ce bisericile se vor redeschide pentru sluijbe, cu maximum 50 de persoane prezente.

Infectiile din Cipru au scazut la sub 200 zilnic in ultima saptamana.

De marti, Cipru a inregistrat un total de 30.252 de cazuri de la inceputul pandemiei, cu 190 de decese.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.