Islanda va incepe eliberarea certificatelor de vaccinare

Locuitorii din Islanda vor primi in curand pasapoarte de vaccinare care le-ar putea permite sa nu mai stea in carantina.

Directia de Sanatate din Islanda a declarat luni ca este in curs de finalizare a unui sistem pentru islandezii care au fost vaccinati complet pentru a obtine un certificat de vaccinare Covid-19.

Aproximativ 4.500 de persoane din tara au primit a doua doza si vor fi considerate astfel complet vaccinate impotriva coronavirusului.

Certificatul, disponibil online , isi propune „sa faciliteze circulatia persoanelor intre tari, astfel incat persoanele fizice sa poata prezenta un certificat de vaccin la frontiera si sa fie scutiti de restrictiile impuse de pademia de  Covid-19 in conformitate cu normele tarii in cauza”., scrie pe site-ul web guvernamental, potrivit The Guardian.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

In plus, guvernul Islandei a anuntat la inceputul acestei luni ca certificatele de vaccinare care indeplinesc cerintele Epidemiologului sef al Islandei si care sunt emise intr-un stat SEE / AELS vor fi valabile la frontiera islandeza, ceea ce inseamna ca cei care prezinta un astfel de certificat sunt scutiti de la carantina si masuri de testare in vigoare.

Islanda a raportat zero noi infectii cu coronavirus incepand cu 22 ianuarie.

In urma cu aproximativ zece luni, SchengenVisaInfo.com avertizase ca odata ce un vaccin impotriva Coronavirusului va fi aprobat si disponibil, UE va face din aceasta o cerinta pentru a permite calatoria pe intreg teritoriul sau . Informatiile au fost confirmate de un oficial al UE, care a mentionat, de asemenea, ca dovada vaccinarii ar fi necesara si pentru solicitarea unei vize in oricare dintre tarile Schengen / UE.

La inceputul lunii decembrie 2020, Cipru anuntase ca pana in martie 2021, autoritatile sale de frontiera vor permite sa intre pe oricine poate demonstra ca a fost vaccinat , in plus fata de actele necesare la intrarea in tara (pasapoarte, vize etc.).

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.