Moderna spune ca vaccinul sau COVID-19 este eficient impotriva variantelor din Marea Britanie si Africa de Sud

Firma de biotehnologie declara ca testeaza totusi daca adaugarea unui alt rapel, pentru a efectua 3 in total, ar putea creste protectia impotriva noilor tulpini

Firma de biotehnologie americana Moderna a declarat luni ca studiile de laborator au aratat ca vaccinul sau COVID-19 va ramane protector impotriva variantelor de coronavirus identificate pentru prima data in Regatul Unit si Africa de Sud.

Dar, din precautie, compania va testa adaugarea inca a unui rapel al vaccinului sau – pentru a face trei in total – si a inceput studii preclinice pe un rapel specific pentru varianta sud-africana.

Publicitate

„Suntem incurajati de aceste noi date, care ne intaresc increderea ca vaccinul Moderna COVID-19 ar trebui sa fie protector impotriva acestor variante nou detectate”, a declarat Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, citat de scrie Time of Israel

„Din precautie si valorificarea flexibilitatii platformei noastre de ARNm, promovam o varianta emergenta de rapel candidat fata de varianta identificata pentru prima data in Republica Africa de Sud in clinica”.

Articolul continuă după reclame

Moderna spune ca vaccinul sau COVID-19 este eficient impotriva variantelor din Marea Britanie si Africa de Sud

Pentru a studia impactul vaccinului existent, numit mRNA-1273, Moderna a prelevat probe de sange de la opt persoane care au primit doua doze de vaccin si doua primate care au fost, de asemenea, imunizate.

Pentru varianta B.1.1.7, identificata pentru prima data in Marea Britanie, nu a existat niciun impact asupra nivelului de anticorpi neutralizanti – care se leaga de virus si il impiedica sa invadeze celulele umane.

Dar pentru varianta sud-africana, B.1.351, a existat o reducere de sase ori a nivelului de anticorpi neutralizanti.

Chiar si asa, a ramas peste cantitatea care s-a dovedit a fi protectoare in testele anterioare pe primatele care au fost infectate intentionat.

Compania, care a efectuat studiile cu Institutele Nationale de Sanatate, a trimis studiul la un server de preimprimare, astfel incat sa poata fi analizat de o comunitate stiintifica mai larga.

Moderna a inceput sa furnizeze vaccinurile catre Israel la inceputul acestei luni, pentru a spori actiunea nationala de vaccinare a tarii. Firma spune ca Israelul a comandat 6 milioane de doze de vaccin, suficiente pentru a inocula 3 milioane de persoane.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.