Serbia raporteaza primul caz al variantei britanice

Autoritatile din Serbia au depistat primul caz al variantei de coronavirus din Marea Britanie la o femeie care a calatorit din Londra. Presedintele tarii a declarat ca persoanele contact ale ei au fost izolate.

Nu este planificat un nou blocaj in tara, a anuntat presedintele Aleksandar Vucic.

Publicitate

Agentia de stiri de stat Tanjug l-a citat pe presedinte spunand:

Publicitate

„Noua varianta a fost detectata la timp si nu va exista blocare. Este important sa continuati vaccinarea. ”Au fost descoperite mai multe variante noi ale virusului in intreaga lume, inclusiv o varianta extrem de contagioasa si potential mai mortala, identificata pentru prima data in sud-estul Angliei si acum raspandita in Marea Britanie.

Aproximativ 172.000 de persoane au primit un vaccin anti-covid in Serbia, relateaza Reuters. Trei vaccinuri sunt inregistrate in tara – Pfizer si BioNTech, vaccinul Sputnik V din Rusia si Sinopharm din China.

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.