Accident de mina din China: 11 muncitori salvati dupa doua saptamani

Salvatorii chinezi au scos 11 mineri dintr-o  mina de aur la doua saptamani dupa ce au fost prinsi de o explozie subterana, a transmis CCTV, citat de The Guardian.

Filmarile au aratat primul miner care a fost salvat, slabit si vanat la ochi, fiind ridicat dimineata dintr-un put din mina. Minerul era extrem de slab, a spus CCTV pe site-ul sau Weibo.

In urmatoarele cateva ore, 10 mineri dintr-o alta sectiune a minei, care primisera alimente si provizii de la lucratorii de salvare saptamana trecuta, au fost scosi pe rand.

Publicitate

Unul a fost ranit, dar mai multi dintre ceilalti au fost vazuti mergand, sustinuti de slvatori si purtand panza neagra peste ochi, inainte de a urca in ambulante.

Douazeci si doi de muncitori au fost prinsi in mina Hushan de explozia din 10 ianuarie din Qixia , o regiune majora producatoare de aur sub administrarea Yantai din provincia Shandong de coasta.

Salvatorii s-au luptat cu conditii dificile pentru a-i ajuta pe muncitori.

Contactul a fost stabilit pentru prima data in urma cu o saptamana cu grupul de 11 mineri prinsi intr-o sectiune a minei la aproximativ 580 de metri sub pamant.

Unul dintre ei a fost grav ranit in explozia initiala si a fost confirmat ca fiind mort dupa ce a suferit rani la cap si a intrat in coma.

Primul miner salvat a fost gasit intr-o sectiune mai apropiata de suprafata decat sectiunea in care se afla primul grup, a raportat CCTV. Imaginile mass-media de stat au aratat duminica cateva exercitii .

Un al doisprezecelea miner se crede ca este prins singur, la 100 de metri mai jos in apele aflate in crestere.

Pentru ceilalti noua mineri, sperantele au scazut, deoarece nu au mai fost auziti de la explozie.

Accidentele miniere sunt frecvente in China , unde industria are un istoric de siguranta slab si reglementarile sunt adesea prost aplicate.

In decembrie, 23 de muncitori au murit dupa ce au ramas blocati in orasul sud-vestic Chongqing.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.