Vaccinul anti COVID de la Moderna ar putea proteja pana la 2 ani

Vaccinul anti COVID-19  de la Moderna poate sa ofere o protectie de pana la doi ani, potrivit directorului executiv al companiei.

Compania americana de biotehnologie, care a uimit lumea anul trecut, venind cu un vaccin impotriva bolii cauzate de noul coronavirus in doar cateva saptamani, a primit miercuri aprobarea pentru Comisiei Europene.

Avand in vedere ca dezvoltarea vaccinurilor si farmacovigilenta necesita de obicei ani de observatie, durata de protectie a vaccinurilor COVID-19 este o intrebare persistenta pentru oamenii de stiinta si autoritati.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Scenariul de cosmar care a fost descris in mass-media in primavara cu un vaccin care functioneaza doar o luna sau doua este, cred, in afara problemei”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

„Dezintegrarea anticorpilor generata de vaccin la oameni scade foarte incet (…) Credem ca va exista protectie potential pentru cativa ani.”
Bancel a adaugat ca compania sa este pe cale sa demonstreze ca vaccinul sau va fi eficient si impotriva variantelor de coronavirus observate in Marea Britanie si Africa de Sud.

Oamenii de stiinta au spus ca vaccinurile nou dezvoltate ar trebui sa fie la fel de eficiente impotriva ambelor variante.

Publicitate

Author: Doctor Andrei Mihai Laslau

Cine este Andrei Laslău? Andrei Laslău este medic specialist (chirurgie generală). Si-a terminat rezidentiatul la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” București. A scris inca din timpul facultatii numeroase articole pe teme medicale pentru ziarul “Jurnalul Național” și pentru diverse site-uri. In perioada 2012-2020, pDoctorul Andrei Laslau a fost o prezenta constata in media ( TV, print, radio, web ), cu numeroase aparitii. A fost jurat in emisiunea Mama mea e cea mai buna ( KanalD ). A aparut in nenumarate emisiuni pe teme medicale difuzate de cele mai mari posturi TV din Romania, la ore de maxima audienta – Draga mea prietena, Teo Show, WowBiz – KanalD, Acces direct, Un show pacatos, Agentul Vip, Rai da Buni, Observator Special, Neata cu Razvan si Dani, Star Magazin, Star Matinal, Editiile de Stiri – Antena 1, Antena Stars, Antena 3, ByAlexa – Nasul TV, Vorbeste Lumea, La Maruta – ProTV, CancanTV – Acasa TV, diverse emisiuni ale B1TV, radio – Radio Romania Bucuresti, EuropaFM samd. Doctorul Andrei Laslau a fost supranumit ” Doctorul Oz ” al Romaniei si gestioneaza comunitati social media ce insumeaza peste un milion de urmaritori, conturile lui Social Media – Facebook / Instagram atingand combinat peste 1.5 milioane de oameni zilnic si peste 5 milioane de oameni saptamanal.