Ierusalimul se confrunta cu al treilea val de COVID: „Al treilea val ne-a lovit puternic”

Personalul medical de la spitalul Hadassah din capitala declara ca al 3-lea val de covid este cel mai sever.

Personalul medical si pacientii de la un spital din Ierusalim au declarat intr-un raport publicat marti, ca se prabusesc sub tensiunea celui de-al treilea val de coronavirus din Israel.

Un echipaj de stiri de pe Canal 12 a intrat in sectia de coronavirus a spitalului Hadassah din capitala, Ein Kerem, pentru a raporta despre lupta pentru ingrijirea pacientilor acolo, in lipsa paturilor si a echipamentelor.

Publicitate

„Primul val a fost un soc pentru noi, deoarece nu eram familiarizati cu boala. Dupa cateva schimbari am spus „Ok, inteleg ce se intampla”. Dar al treilea val ne-a lovit puternic ”, a declarat Claudia Foji, asistenta medicala in unitatea de terapie intensiva pentru pacientii cu coronavirus. „Suntem in razboi”, a spus ea, potrivit Time of Israel

„Paturile nu raman goale mult timp. De fiecare data, vin noi bolnavi ”, a spus Anat Heretz, asistent in unitatea medicala.

„Acest val este mult mai complex. Persoanele bolnave au mai multe complicatii. Problemele respiratorii sunt mai complexe. Frica se citeste in ochii lor. Nu este usor ”, a spus asistenta Tehila Harel.

La inceputul acestei luni, un pacient cu coronavirus a murit la spitalul Ichilov dupa ce s-a desprins tubul de respiratie pentru ventilatorul sau si personalul suprasolicitat nu a observat timp de cateva minute.

Harel a spus ca personalul Hadassah se teme ca se poate intampla ceva similar.

„Ne este mereu teama ca nu vom putea vedea, nu vom observa. Este un departament mare. Exista 30 de paturi si sunt plina ”, a spus ea. „Frica este constanta”.

Articolul continuă după reclame
Tehila Harel, asistenta medicala in sectia coronavirus a centrului medical Hadassah din Ierusalim

Noi variante de virus au fost acuzate de severitatea focarului din al treilea val, impreuna cu alti factori, in ciuda mai mult de doua saptamani de blocare nationala. Dupa ce a atins un varf de peste 10.000 de cazuri zilnice saptamana trecuta, cifrele continua sa ramana incapatanat de mari.

Numarul mortilor din Israel a ajuns marti la 4.512. Mai mult de un sfert din totalul deceselor provocate de COVID-19 din tara de la inceputul pandemiei au fost inregistrate numai in aceasta luna.

Ministerul Sanatatii a declarat ca 8.680 de cazuri au fost diagnosticate luni, rata pozitivitatii testului crescand la 9,8%, una dintre cele mai mari cifre din ultimele trei luni.

Se asteapta ca Ministerul Sanatatii sa propuna o extindere a restrictiilor actuale de blocare pana cand infectiile incep sa scada considerabil.

Oficialii nu vad posibilitatea de a redeschide scolile in conditiile actuale.

Al treilea val se dezlantuie pe masura ce campania de vaccinare din Israel avanseaza. Ministerul Sanatatii a declarat marti seara ca 2.735.008 din populatia israeliana de 9,3 milioane au primit cel putin o doza de vaccin si 1.325.795 au primit ambele doze. Israelul conduce de departe lumea in ceea ce priveste vaccinarile pe cap de locuitor.

Luni seara, Israelul a inchis Aeroportul Ben Gurion la aproape toate zborurile pana la sfarsitul lunii ianuarie din cauza temerilor cu privire la variantele de coronavirus care intra in tara.

Inchiderea aeroportului a inceput la miezul noptii si va ramane in vigoare pana duminica, 31 ianuarie.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.