Ministrul Apararii din Columbia a decedat de Covid-19

Ministrul Apararii din Columbia a decedat de Covid-19. Carlos Holmes Trujillo (69 de ani), un politician de lunga durata, a facut o pneumonie virala. Ministrul apararii din Columbia, Carlos Holmes Trujillo, a murit de pneumonie virala legata de Covid-19, a declarat marti guvernul.

Trujillo a fost depistat cu coronavirus la inceputul acestei luni si a fost transferat la o unitate de terapie intensiva. A murit in spitalul militar din Bogota la varsta de 69 de ani.

„Moartea lui Carlos Holmes ma umple de durere”, a spus presedintele Ivan Duque, vizibil emotionat . „ Columbia si-a pierdut unul dintre cei mai buni oameni”.

Publicitate

Inainte de a ocupa functia de ministru al apararii, de unde a coordonat operatiunile militare si politienesti in lupta impotriva traficului de droguri, a grupurilor armate ilegale, a exploatarii miniere ilicite si a altor acte criminale, Trujillo a ocupat functia de ministru de externe in guvernul Duque.

Articolul continuă după reclame

Ministrul Apararii din Columbia a decedat de Covid-19

A fost avocat, politician si diplomat a carui cariera s-a intins pe mai mult de 30 de ani, ca primar al orasului Cali si membru al Adunarii Nationale, care a reformat constitutia Columbiei in 1991. De asemenea, a fost ministru de interne si ministru al educatiei .

Printre columbieni notabili infectati cu coronavirus se numara prima doamna Maria Juliana Ruiz , care a fost testat pozitiv in noiembrie, si vicepresedinta Marta Lucia Ramirez , care a fost testata pozitiv in octombrie.

Columbia a raportat peste doua milioane de infectii cu coronavirus, precum si aproape 52.000 de decese cauzate de Covid-19, boala pe care o provoaca, potrivit irishtimes.com

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.