Dana Gîrbovan explică rolul lui Iisus în Justiție: ‘Acest lucru îl face pe om valoros în fața lui Dumnezeu’

Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj, transmite un mesaj de Crăciun inedit. Ea explică rolul lui Iisus în formarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Isus s-a născut pentru libertatea noastră, a fiecăruia dintre noi.

E important să înțelegem acest lucru, că Isus nu a venit „pentru toți”, ci „pentru fiecare”. Diferența dintre individ și colectiv e esențială, pentru că libertatea tuturor există doar dacă e respectată libertatea fiecăruia.

Publicitate

Vechiul Testament ne învață că omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Noul Testament ne învață ca omul, căzut în păcat, a fost răscumpărat de Isus pe cruce, cu preț de sânge, pentru ca omul să fie din nou liber.

Acest lucru îl face pe om valoros în fața lui Dumnezeu, iar pe baza acestei concepții/credințe iudeo-creștine s-au dezvoltat și recunoscut apoi în lumea creștină ceea ce numim azi „drepturile și libertățile fundamentale individuale”.

Articolul continuă după reclame

Libertatea fiecăruia nu înseamnă nici egoism, nici izolare, ci slujire unii către alții în libertate.

Acum, mai mult decât oricând, e bine să înțelegem scopul nașterii lui Isus. Ura și frica ce se răspândesc în lume amenință să distrugă nu doar libertatea fiecăruia, ci a tuturor.

Cuvintele lui Pavel către galateni sunt mai actuale ca oricând:

„13. Fraților, voi ați fost chemați la libertate. Numai nu faceți din slobozenie o pricină ca să trăiți pentru firea pământească, ci slujiți-va unii altora în dragoste.

14. Caci toată Legea se cuprinde într-o singura porunca: „Să iubești pe aproapele tau ca pe tine însuți.”

15. Dar, daca va mușcați si vă mâncați unii pe alții, luați seama sa nu fiți nimiciți unii de altii.”

Crăciun binecuvântat, dragi prieteni, în libertate și iubire unii față de alții!”, a spus Dana Gîrbovan pe pagina ei de Facebook. https://www.facebook.com/100001093726897/posts/4715321575180920/

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.