Parintele Calistrat: „Daca tineti cont de aceste 3 lucruri, Dumnezeu va sta la dispozitie”

Parintele Calistrat a vorbit, la Antena 3, despre apropiere tinerilor de Dumnezeu. Cunoscutul preot a oferit si cateva sfaturi intelepte pentru tanara generatie

„Si online-ul, si retele sociale au fot facute tot cu randuiala lui Dumnezeu ca sa ne adunam”, a spus parintele Calistrat.

„Eu am o parere pe care mi-o pastrez si uneori este controversata in mintea unora si cateodata ireala in mintea altora.

Publicitate

Eu consider ca nu exista in momentul de fata ceva atat de agresiv care sa distruga valorile morale crestinesti. Tineretul care este educat bine din familia si parintii care sunt niste oameni adevarati din punct de vedere crestin acei copii sunt comoara si podoaba bisericii.

Noi impartasim duminical 102 de copii mici. Vin 103 de tineri la biserica la liturghie vara cand e cald sau iarna. Dar in general este 50-50.

Cei intre 18 si 30 de ani sunt in raport cu cei de 50-70 de ani nu a vazut vreodata un prag prea discrepant.

Poate or fi si tineri mai zburdalnici, pentru ca asa ar fi frumos sa le spunem sa nu ii jignim dar care in sinea lor sa stiti ca cred in Dumnezeu.

„Tinerii sa stie ca buni sau rai Romania va fi in mana lor”

Eu am vazut tot felul de baieti tatuati, cu cercei, cu haine rupte dupa moda veacului care atunci cand vin si se apropie cu sfiala zic: sarut mana parinte ne Iertati de cum aratam, dar sa stiti noi credem in Dumnezeu.

Iar eu le zic: sunt chiar convins ca altfel nu erati aici.

Si sa stiti ca daca ii abordezi frumos sunt atat politicosi, atat de inimosi, si aflu ca stiu si ce este psaltirea si ca stiu spuna rugaciunea mintii sau ca spun Crezul, Psalmul 50, sau Tatal Nostru. Ceea ce va spun pare de ras dar este un mare adevar”, spune parintele Calistrat despre tanara generatie.

Articolul continuă după reclame

„Dumnezeu nu a venit sa distruga o generatie sau sa o anihileze”

Oriunde ar fi pe fata pamantului copilasii astia tineri ai nostri masa tanara, societatea de maine, inlocuitorii acestui neam care o parte se sfarseste, o parte se pensioneaza, o parte este in ciclu de tranzitie intre si intre sa fie incredintat ca buni sau rai Romania va fi in mana lor.

Si daca vot tine cont ca Europa a fost crestina si valorile crestine au fundamentat cultura Europei, daca vor intelege ca Dumnezeu sta la temelia tuturor lucrurilor.

„Daca tineti cont de aceste 3 lucruri, Dumnezeu va sta la dispozitie”

Avem trei texte care ne arata ca nu trebuie sa ne temem de nimic ce este in jurul nostru:

1. „Intelegeti neamuri si va plecati caci cu noi este Dumnezeu.

2. Indrazniti, Eu am biruit lumea. Eu nu am venit vreodata sa judec lumea,ci sa mantuiesc lumea. Pe cel ce vine la mine Eu nu-l dau afara. Eu vreau ca pacatosul sa se intoarca si sa fie viu.

Si cea mai importanta din toate:

3. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece

Daca ei tin cont de aceste trei lucru Dumnezeu este viata lor la orice pas.

Poate ca si atunci cand isi scot tigara aprinsa in mana, daca le pare rau si cugeta in sinea lor Dumnezeu iarta.

Deci Dumnezeu nu a venit sa distruga o generatie sau sa o anihileze. Sa nu ne prinda moartea nepregatiti, asta este cel mai pacat. In rest sa aiba nadejde ca Dumnezeule le sta la dispozitie. Acest online, cum se cheama YouTube sau Facebook tot din ingaduinta lui Dumnezeu s-a facut ca a vazut ca lumea se aduna mai mult in lumea asta materiala si a zis sa faca ceva ca sa ne adunam”, a mai spus parintele Calistrat pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.