Cutremur mediu in Romania, in aceasta dimineata. Seismul a fost resimtit in mai multe orase

Cutremur mediu in Romania, 16 septembrie 2023. Seismul a fost unul destul de mare si mai multe persoane au spus ca l-au simtit.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 16 Septembrie 2023, la ora 09:16:01 (ora locala a Romaniei), s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adancimea de 130.7 km.
Intensitate: II

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 56km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 62km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti

Publicitate

Tot sambata a avut loc un cutremur slab in judetul Vrancea.

”In ziua de 16.09.2023, 06:56:14 (ora Romaniei), s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.1, la adancimea de 105.1 km. Cutremurul s-a produs la 53km V de Focsani, 57km E de Sfantu-Gheorghe, 70km E de Brasov, 71km N de Buzau, 96km S de Bacau, 96km NE de Ploiesti”, a transmis INFP.

Cand vine un cutremur asemanator celui din 1977 in Romania

„In jur de 2040 este posibil sa avem in Romania un cutremur foarte mare. E greu sa spui cu exactitate, sa vorbesti despre o ciclicitate. Trebuie sa vorbesti despre saptamana, ziua, ora si anul. Nimeni nu este capabil sa spuna lucrul acesta cu exactitate.

Cutremurele noastre sunt puternic afectate de miscarea Africii. Aceste cutremure care sunt se intampla din cauza ca Africa se deplaseaza catre Nord. Marea Mediterana va disparea in cateva sute de mii de ani”, a spus Gheorghe Marmureanu, pentru FANATIK.ro.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.