Anuntul momentului despre varsta de pensionare si pensii: „Am trimis scrisoare la Comisia Europeana”

Marius Budai, ministrul Muncii a declarat ca „Munca si Familia vor ramane impreuna”. Oficialul a anunata si ce se va intampla cu varsta de pensionare in Romania.

Marius Budai si Gabriela Firea au venit impreuna sa-i ia mandatele. Marius Budai a anuntat ca va lucra impreuna cu Gabriela Firea si noul minister al Familiei.

„Am preferat sa venim impreuna, sa aratam ca Munca si Familia vor ramane impreuna, chiar daca juridic vor fi separate. Vom lucra impreuna”, a declarat Marius Budai.

Publicitate

Sunt probleme cu plata pensiilor si salariilor pe luna decembrie?

Marius Budai a declarat ca erau unele probleme, dar in urma rectificarii bugetare care se va face vineri lucrurile vor intra pe fagasul normal.

„Odata cu rectificarea de astazi inchidem orice sincopa. Dupa data de 1 decembrie posta si bancile vor incepe distribuirea pensiilor si alocatiilor. Nu sunt probleme”, a declarat ministrul muncii.

Creste varsta de pensionare in Romania?

„Exclus sa cresc varsta de pensionare atat timp cat voi fi ministru. Am explicat foarte clar si mi-am asumat si in guvernarea trecuta o scrisoare catre Comisia Europeana in care am explicat Comisiei ca noi in Romania trebuie mai intai sa ridicam speranta de viata si abia ulterior sa ne gandim la eventuale cresteri a varstei de pensionare”, a transmis ministrul Muncii.

„Speranta de viata pentru barbati este de 70 de ani si sase luni. Speranta de viata sanatoasa este in jur de 51-60 de ani. Nu putem sa spunem ca noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele inainte din productie, din birouri si de acolo de unde lucreaza”, a mai spus Marius Budai.

Articolul continuă după reclame

Pensiile si toate drepturilor oamenilor vor fi platite

Adrian Caciu a scris pe Facebook ca drepturilor cetatenilor vor fi platite fara probleme pana la sfarsitul anului

„Salariile din sanatate si din intreg sistemul bugetar, pensiile si toate drepturilor cetatenilor vor fi platite fara probleme pana la sfarsitul anului. Respect munca oamenilor! Ministrul Finantelor trebuie sa aiba ochi atat pentru cifre, dar mai ales pentru un trai mai bun pentru cetateni.

In sedinta de Guvern de astazi voi veni cu rectificarea bugetara, prin care asiguram banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru sustinerea sistemului de sanatate in lupta cu COVID-19, pentru functionarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finantelor si le multumesc!

Avem multe de facut in continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul National de Redresare si Rezilienta, consultari ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali.

Nu taiem bani, ci venim cu solutii pentru a construi proiecte pentru romani! Nu venim cu noi taxe, ci regandim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta in primul rand pe cei vulnerabili”, a scris si Adrian Caciu pe Facebook.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.