Mare Sfant pe 26 noiembrie. Ce rugaciune trebuie sa rostesti pana la asfintit pentru sanatate si ocrotirea familiei

In fiecare an, pe data de 26 noiembrie, credinciosii sarbatoresc un mare sfant.

Sfantul Stelian (in latina: Stylianus, in greceste: Στυλιανός) a fost un sfant cuvios din secolul al VI-lea, de origine din Paflagonia (Turcia de azi). Praznuirea lui se face la 26 noiembrie. Este cunoscut ca ocrotitor al copiilor si familiei crestine.

Sfantul Stelian Paflagonul s-a nascut in veacul al saselea in Adrianopole[1], in provincia Paflagonia (in apropiere de orasul Eskipazar din Turcia de astazi), intr-o familie foarte bogata. La o varsta frageda, Stelian s-a alaturat eremitilor din pustie, cu gandul de a-si curati sufletul printr-o perioada de meditatie si rugaciune precum si prin vietuirea alaturi de oameni care, precum el insusi, doreau a-si darui viata Domnului Iisus Hristos.

Publicitate

Spre deosebire de alti pustnici insa, el nu s-a retras complet din lume, preferand sa mearga intre oameni pentru diverse faceri de bine, pentru a se intoarce apoi in mica lui pestera pentru linistire si rugaciune.

Conform traditiei, rugandu-se intr-o noapte pentru indrumare in a-i ajuta pe ceilalti, sfantul Stelian a simtit o prezenta dumnezeiasca, fiind cuprins de slava cea mare a Sfantului Duh. A doua zi, a iesit din pestera sa cuprins de o bucurie si pace duhovniceasca pe care nu le mai cunoscuse inainte.

In peregrinarile lui obisnuite, in care sfatuia si mangaia, s-a simtit atras sa-si aseze mana pe un copil ranit, ceea ce inainte nu indraznise sa faca; a simtit puterea Domnului trecand asupra copilasului suferind prin mana sa cea intinsa.

Articolul continuă după reclame

Copilul si-a revenit imediat, iar de atunci Sf. Stelian a fost cautat de catre fiecare suflet aflat in suferinta din imprejurimi, tineri sau batrani. Pestera sa a devenit un loc de atractie pentru bolnavi si oameni aflati in diverse suferinte, multi dintre ei primind vindecari complete nu doar prin puterea lui, ci chiar si prin propria lor credinta, fara de care oricum cel care suferea nu putea fi ajutat.

Iata ce rugaciune este bine sa rostesti pentru sanatate si ocrotirea familiei!

”Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplandu-te. Acum, in slava cereasca vietuind si inaintea Imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau. Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bineplacuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.