Alexandru Rafila a facut anuntul. Mii de persoane sosite in Romania intra in carantina: „Nu suntem inconstienti ca sa raspandim boala care poate fi fatala”

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca aproximativ 16.000 de persoane dintre cei care au sosit in Romania intra in carantina deoarece nu sunt vaccinate impotriva covid- 19.

Potrivit procedurilor, cei nevaccinati trebuie sa intre in carantina.

Rafila a mentionat ca, in weekend, circa 16.000 de persoane au ajuns in Romania si trebuie sa intre in carantina. Ministrul i-a indemnat pe oameni sa respecte regulile privind carantina.

„Oamenii trebuie sa stie ca, asa cum respecta regulile in tarile din care vin, aceeasi abordare trebuie sa fie si acasa… Controlul respectarii carantinei revine in mare masura colegilor de la MAI… Trebuie sa fim seriosi… prin decizia nerespectarii masurii carantinei punem in pericol alte persoane.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Este o masura de sanatate publica menita sa protejeze comunitatea”

Este o masura de sanatate publica menita sa protejeze comunitatea, nu cred ca suntem inconstienti ca sa raspandim cu buna stiinta o boala care poate sa fie fatala”, a declarat ministrul Sanatatii.

Alexandru Rafila, despre tensiunile de la frontiere.

„Cand o sa vina un nou val pandemic, o sa avem mari probleme daca nu-i respectam pe functionari. In vestul Europei respecta (n.r. regulile), nu o fac si cand vin acasa”,  a mai spus ministrul Rafila.

Masura privind intrarea in carantina se aplica si persoanelor care vin dintr-o tara membra a Uniunii Europene, chiar daca tara respectiva nu se afla in zona rosie. Sunt vizate toate persoanele care nu prezinta dovada vaccinarii, trecerii prin boala sau testarii negative RT-PCR pentru COVID-19, efectuata cu cel mult 72 de ore inaintea sosirii.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.