Alerta meteo! Cod galben de ninsori, viscol si vant puternic. Zonele afectate de fenomene extreme

Alerta meteo! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a facut anuntul. Meteorologii au emis, in cursul zilei de astazi, o avertizare Cod galben de ninsori, viscol si vant puternic in jumatate de tara.

Harta zonelor afectate!

Joi, 25 ianuarie 2024, specialistii Adminstratiei Nationale de Meteorologie eu emis doua avertizari cod galben de vreme rea pentru urmatoarele zile.

Publicitate

MESAJ 1

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 10 – 25 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate si zone afectate: intensificari ale vantului in Banat, sudul Crisanei si al Transilvaniei; viscol la munte, indeosebi la altitudini de peste 1700 m

In judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu si Brasov, vantul va avea intensificari cu rafale in general de 55…65 km/h.

La munte, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, vantul va avea intensificari cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa.

Articolul continuă după reclame

Nota: Intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, cu viteze in general de 40…50 km/h.

MESAJ 2

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 22 – 26 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate si zone afectate: intensificari ale vantului in Moldova, local in Transilvania, Oltenia si Dobrogea; viscol in Carpatii Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m

In Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei si sud-vestul Olteniei, vantul va avea intensificari cu rafale in general de 55…65 km/h.

In Carpatii Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, vantul va avea intensificari cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolita, zapada spulberata si vizibilitatea redusa.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.