Vouchere sociale 2024: Cand intra banii pe card

Vouchere sociale 2024. Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, a anuntat ca prima transa din 2024 pentru voucherele sociale va fi acordata in a doua parte a lunii februarie. De asemenea, a mentionat ca va fi necesara o actualizare a bazei de date, dat fiind ca limita venitului pentru ca o persoana sa fie eligibila a fost majorata la 2.000 de lei.

Vouchere sociale 2024. Alocarea fondurilor se va face in 6 transe

„In 2024 vom avea 6 transe. Prima transa va fi acordata la finalul lunii februarie si fac aceasta precizare: eu am sa comunic public pe acest subiect cand normele vor fi adoptate, probabil ca saptamana viitoare o sa avem normele adoptate, transa din februarie va veni dupa jumatatea lunii februarie. De ce? Pentru ca am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei fata de anul trecut, cand era plafonul la 1.700 de lei si pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toti cetatenii care sunt pana in 2.000 de lei cu venituri. Mai mult decat atat, avem nevoie si de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate in urma indexarii pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024″, a transmis ministrul Adrian Caciu.

Articolul continuă după reclame

Urmatoarea alocare a fondurilor pe cardurile sociale va avea loc in luna aprilie, potrivit declaratiilor lui Adrian Caciu. Membrul guvernului a adaugat ca aceasta alocare consta in 6 transe, fiecare in valoare de 250 de lei, pana la sfarsitul anului. El a subliniat ca aproximativ 2,5 milioane de cetateni vor beneficia de aceste carduri sociale destinate alimentelor si meselor calde. Declaratiile au fost facute in cadrul unui eveniment la Alba Iulia, organizat de europarlamentarul Victor Negrescu. In ciuda faptului ca si-a confirmat prezenta, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan, nu a mai putut participa din motive personale.

Publicitate

 Pachete cu alimente la 6 luni

Incepand cu anul 2024, pachetele cu alimente vor fi acordate intr-un cuantum maxim de 125 lei si vor fi distribuite o data la 6 luni. Aceeasi regula se va aplica si in perioada 2025-2027, mentinandu-se suma maxima de 125 lei si frecventa distribuirii la fiecare 6 luni. Printre beneficiarii acestor pachete in 2024 se afla familiile si persoanele singure care au dreptul la ajutorul de incluziune, membrii familiilor care primesc ajutor pentru familie cu copii si persoanele sau familiile aflate temporar in situatii critice de viata, identificate in urma anchetelor sociale efectuate la nivelul autoritatilor locale. Aproximativ 2,5 milioane de cetateni romani, aflati in situatii precare din punct de vedere material vor beneficia de vouchere sociale in 2024.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.