Alimentele care se vor scumpi din data de 1 februarie 2024

Vesti nefavorabile pentru locuitorii Romaniei! Diverse sortimente de produse alimentare vor experimenta cresteri de pret incepand cu 1 februarie 2024, conform unei hotarari guvernamentale proaspat adoptate. Pe lista afectata se regasesc articolele alimentare cele mai raspandite si utilizate, astfel ca consumatorii romani vor fi nevoiti sa aloce un buget mai mare pentru cumparaturi. Iata despre ce este vorba.

Cu cateva luni in urma, Guvernul a transmis romanilor vestea asteptata cu interes. Dupa o serie de majorari de preturi, a fost implementata o ordonanta de urgenta care a redus semnificativ costurile alimentelor de baza.

Cu toate acestea, asa cum fusese anuntat inca din 2023, aceasta ordonanta va expira la data de 31 ianuarie 2024.

Publicitate

Produsele alimentare aflate pe lista de scumpiri incepand cu 1 februarie 2024

Dupa aceasta data, preturile vor cunoaste o noua crestere. Este vorba despre produsele alimentare cel mai frecvent achizitionate de catre romani, motiv pentru care publicul larg va fi nevoit sa suporte costuri mai ridicate, indiferent de preferinte.

Aceasta schimbare va avea loc incepand cu 1 februarie 2024, moment in care preturile din magazine vor suferi ajustari.

Avand in vedere ca adaosul comercial nu va mai fi limitat, iar taxele au inregistrat o crestere incepand cu 1 ianuarie 2024, clientii romani ar putea intampina o surpriza neplacuta la intrarea in magazine.

Articolul continuă după reclame

Pana in acest moment, Guvernul nu a confirmat prelungirea ordonantei de urgenta, asa cum s-a intamplat anterior. Prin urmare, iata lista produselor alimentare care vor fi afectate de scumpiri:

ulei de floarea-soarelui pana la 2 litri

cozonac, bulion de rosii, smantana, margarina, drojdie, carne tocata

zahar alb fin pana la 1 kilogram

paine alba simpla cu greutate cuprinsa intre 300-500 grame, fara specialitati

branza telemea de vaca la vrac

iaurt simplu din lapte de vaca, 3,5% grasime, cu greutate maxima de 200 grame

legume si fructe proaspete la vrac

oua de gaina calibru M

malai pana la 1 kilogram

orez – bob rotund – cu greutate cuprinsa intre 0,5 – 1,5 kilograme

faina alba de grau „000” pana la 1 kilogram

Produsele care au suferit deja majorari de pret in 2024

Anul 2024 a debutat cu cresteri de preturi pentru mai multe categorii de produse. Articolele care contin zahar au inregistrat preturi mai mari decat cele dinaintea anului 2024, cu o diferenta de pana la un leu. De asemenea, alcoolul si sucurile acidulate s-au scumpit incepand din prima zi a acestui an.

Nici tigarile nu au fost excluse de la majorarile de pret, un pachet costand cu un leu mai mult decat inainte de ajustarile tarifare. Odata cu cresterea taxelor, s-au observat si incrementari ale preturilor la biletele pentru concerte sau evenimente.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.