Alerta METEO! ANM anunta COD PORTOCALIU de vreme extrema.

Alerta METEO!  Avertizare meteo ANM de vreme extrema, valabila duminica. Este in vigoare un Cod portocaliu de temperaturi ridicate, pentru 16 judete din sudul tarii, iar dupa-amiaza sunt ANUNTATE vijelii.

Un numar de 16 judete din sudul tarii sunt duminica sub avertizare Cod portocaliu de canicula, cu temperaturi maxime ce pot ajunge la 41 de grade Celsius.

COD PORTOCALIU

Sunt sub avertizare Cod portocaliu judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Constanta.

In aceste zone, in general dupa-amiaza se vor inregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea nu vor cobori sub 20-22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Pe parcursul zilei de azi, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Meteorologii anunta ca in jumatatea de nord a tarii si pe arii restranse in rest, incepand de dupa-amiaza, vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, grindina, descarcari electrice si averse torentiale.