Alerta alimentara in Romania! Produs retras de la vanzare din Carrefour, Cora si Metro

Alerta alimentara! Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca din Cora, Carrefour si Metro s-a retras inghetata, dupa ce s-a descoperit un ingredient cancerigen.

Totodata, ANSVSA informeaza ca s-au retras mai multe sortimente de inghetata din Carrefour si Metro, printre care si un baton de ciocolata cu inghetata, din Cora.

In toate produsele mentionate s-a identificat un continut de oxid de etilena, care este extrem de toxic organismului nostru si poate cauza cancer.

Publicitate

Inghetata cu oxid de etilena in Cora, Carrefour si Metro

Metro a decis retragerea de pe rafturi a inghetatei ”Metro Chef inghetata menta”, produsa de FRONERI France SAS.

”Va informam ca Metro Cash & Carry Romania, ca urmare a notificarii primite din partea producatorului Froneri France SAS, a initiat retragerea de la comercializare si de la clienti a articolului mentionat (…)

Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat ‐ guma de carruba”, este mentionat intr-un comunicat al supermarketului.

Din Cora s-a dispus retragerea produsului ”CORA INGHETATA BATON CIOCOLATA NEAGRA/VANILIE”. ”Ne cerem scuze pentru inconvenientele create de aceasta retragere!”, a facut anuntul si Cora, precizand ca motivul care a dus la aceasta situatie este tot descoperirea continutului de oxid de etilena.

Articolul continuă după reclame

La Carrefour s-au retras de la vanzare mai multe sortimente de inghetata de la ”Froneri Ice Cream Romania”:

”RULADA 3 TIPURI CIOCOLATA 650ML
CARREFOUR,

INGHETATA VANILIE 900ML
CARREFOUR BIO,

SORBET LAMAIE 1000ML
CARREFOUR,

INGHETATA VANILIE&FRUCTE EXOTICE 4X100ML
CARREFOUR”, anunta Carrefour intr-un comunicat de presa.

Ce trebuie sa faca persoanele care au cumparat, deja, produsele de mai sus?

Carrefour, Metro si Cora, roaga persoanele care au cumparat inghetata din loturile prezentate sa nu le consume, ci sa le distruga.

De asemenea, acestia pot aduce inapoi inghetatele achizitionate, chiar si fara bon fiscal, pentru a primi contravaloarea.

”Se recomanda persoanelor care detin produse din loturile descrise mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat.

Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal”, anunta Carrefour Romania.

Amintim ca produsele retrase de la vanzare,contin oxidul de etilena, o substanta care este interzisa de Uniunea Europeana (UE). Agentia Europeana pentru Produse Chimice (ECHA) transmite ca oxidul de etilena poate produce cancer si afecta functia de reproducere.

Oxidul de etilena se foloseste, de obicei, la sterilizarea echipamentelor sanitare sau pentru a produce antigel si alte substante chimice.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.