Medicul Radu Tincu, adevarul despre vaccinare: „Acelasi lucru este valabil si pentru persoanele care s-au vaccinat”

Medicul specialist ATI, Radu Tincu, a anuntat ca a fost depistat pozitiv, iar aum se afla in izolare.

„Sunt la domiciliu, am o simptomatologie usoara, in zona superioara si cred ca este in principal datorita protectiei oferita de vaccinare. Si nu o spun doar eu, o spune un studiu publicat ieri de CDC. Acolo se arata ca persoanele vaccinate au un risc de aproximativ 4 ori mai mic sa se imbolnaveasca de Covid 19. Si au un risc de spitalizare mai mic de 23 de ori atunci cand se infecteaza cu Omicron„, a spus medicul.

Medicul Radu Tincu, despre doza booster

‘’Din perspectiva unui studiu destul de amplu din SUA, doza booster este necesara pentru ca pana la urma ne protejeaza sa nu ajungem la spital sau a dezvolta o forma grava de infectie. Eu de ieri sunt infectat cu acest virus, dar din fericire am facut doza booster la sfarsitul anului trecut si sunt bucuros ca am facut-o, pentru ca sper ca aceasta simptomatologie pe care o am in acest moment sa fie de scurta durata si dupa 5 zile sa pot reveni la spital’’ , a a mai spus acesta.

Radu Tincu, despre tulpina OMICRON

’Dupa o perioada intre 3 si 6 luni, riscul de reinfectare cu OMICRON creste, chiar daca persoana respectiva a trecut prin boala. Acelasi lucru este valabil si pentru persoanele care s-au vaccinat. In mod clar in acest an, producatorii de vaccinuri trebuie sa ia in calcul o modificare a vaccinului pentru ca pana la urma au trecut 2 ani de pandemie si au fost foarte multe variante virale si iata ca noile variante aparute, nu mai raspund la fel de bine sistemului nostru imunitar”, a specificat medicul la Realitatea Plus.