Zelenski, strigat catre UE: „Va rog, nu mai sponsorizati armele de razboi ale acestei tari, Rusia”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a cerut Uniunii Europene, mai ales Germaniei, sa inceteze orice comert cu Rusia si in special sa refuze resursele energetice ale acesteia, conform unui mesaj video postat pe reteaua Telegram. „Niciun euro pentru ocupanti, inchideti toate usile, nu le mai trimiteti bunuri, refuzati resursele energetice”, a pledat seful statului ucrainean.

„Fara comert cu voi, fara companiile si bancile voastre, Rusia nu ar mai avea bani pentru acest razboi”, a atras atentia Volodimir Zelenski, luni, intr-un mesaj video postat pe reteaua Telegram, scrie AFP, potrivit Digi 24.

Interventia sa survine in contextul in care luni are loc la Bruxelles o reuniune a ministrilor de externe si ai apararii din UE pentru a analiza posibile noi sanctiuni impotriva Moscovei, la aproape o luna de la inceputul invaziei ruse la 24 februarie.

Publicitate

Statele din UE, extrem de dependente de hidrocarburile rusesti, au exclus pana acum sanctionarea acestui sector, foarte important pentru economia Rusiei.

„Va rog, nu mai sponsorizati armele de razboi ale acestei tari, Rusia”, a spus Zelenski, inainte de a se adresa apoi direct Germaniei: „Aveti forta, Europa are forta”.

Germania a fost criticata pentru opozitia fata de un embargou imediat asupra hidrocarburilor din Rusia, de care este extrem de dependenta.

Kremlinul a transmis luni ca un potential embargou european asupra petrolului rus ar afecta „intreaga lume”, mai putin SUA.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.