O noua tentativa de asasinat impotriva lui Volodimir Zelenski, dejucata de serviciile ucrainene

Serviciul ucrainean de contraspionaj militar a anuntat ca a dejucat o posibila tentativa de asasinat impotriva presedintelui Volodimir Zelenski. Membrii unui grup condus de un agent FSB ar fi incercat sa ajunga in Kiev sub acoperirea de militari ucraineni din cadrul fortelor de aparare teritoriala.

Un grup de diversionisti rusi, condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a fost arestat in orasul Ujgorod, situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia si Ungaria, a transmis agentia de presa ucraineana Unian, scrie Digi24.

Potrivit sursei citate mai sus, grupul de aproximativ 25 de barbati urma sa comita acte de sabotaj in cartierul guvernamental de la Kiev si in alte zone din tara.

Publicitate

Membrii acestui grup de sabotaj ar fi intentionat sa se dea drept militari ucraineni din cadrul fortei de aparare teritoriala pentru a ajunge in capitala ucraineana. Aceste informatii nu au putut fi verificate din surse independente, noteaza dpa.

„In cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind ‘inalta tradare’ a fost arestat in flagrant in timpul achizitionarii de arme la Ujgorod organizatorul si liderul acestui grup diversionist”, care s-a dovedit a fi agent FSB, au transmis agentiile de presa ucrainene marti. Acestea nu precizeaza daca el este cetatean ucrainean sau rus.

Jurnalistul Vitali Glagola a publicat pe contul sau de Facebook stirea capturarii agentului FSB, alaturi de cateva imagini cu un barbat imobilizat la pamant, dar si arme de foc si echipamente electronice capturate.

Guvernul din Ucraina afirma ca echipe de spioni rusi au incercat sa ajunga la Kiev si sa-l elimine pe Zelenski de mai multe ori de la inceputul razboiului, la 24 februarie.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.