Zelenski, anunt de ultima ora: ”Nu i-am invitat pe niciunul dintre ei aici”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a tinut un nou discurs in care a vorbit despre rezistenta armatei ucrainene, despre curajul soldatilor, dar si despre pierderile inamicului.

Liderul de la Kiev s-a adresat direct militarilor rusi carora le-a transmis ca se pot salva, daca predau armele si pleaca acasa. De asemenea, le-a transmis mamelor din Rusia sa nu-si trimita copiii la razboi intr-o tara straina.

”Oameni puternici, intr-o tara de otel”, asta ar fi explicatia pentru care Ucraina nu a putut fi capturata, dupa 16 zile de razboi, afirma Zelenski, intr-un nou mesaj video, postat pe Telegram.

Publicitate

”Iesiti din Ucraina”, le-a mai spus el rusilor. Zelenski a anuntat si faptul ca primarul din Melitopol a fost capturat.

”Evident, acesta este un semn de slabiciune din partea invadatorilor care nu au gasit niciun sprijin pe pamanturile noastre, desi au contat pe el (…) este clar pentru orice stat democratic din lume ca un primar ales legitim este cu adevarat reprezentantul oamenilor (…) Rusia probabil isi imagineaza ca un primar este un sef care poate fi usor inlaturat si nu inseamna nimic. Dar aici este Ucraina, aici este Europa, o lume democratica, prin urmare, capturarea primarului din Melitopol, este o crima nu dar fata de o persoana, nu doar fata de o comunitate anume sau fata de Ucraina, ci si fata de democratia insasi”, a mai spus presedintele ucrainean.

”Actiunile invadatorilor rusi vor echivala cu actiunile teroristilor ISIS. Toata tara a vazut ca Melitopol nu s-a predat invadatorilor. (…) Ucraina cere eliberarea imediata a primarului din Melitopol si garantarea securitatii tuturor conducatorilor comunitatilor din intreaga tara (…) Daca.

Vom face totul pentru a aduce ajutor umanitar in orasele din Ucraina”, a mai afirmat Zelenski, precizand ca Mariupol ramane sub control rusesc, fara posibilitate de ajutor umanitar deocamdata, dar incercarile vor continua sambata.

Liderul de la Kiev afirma ca peste 12.000 de militari rusi au murit de la debutul razboiului si mult mai multi au fost raniti.

Nu i-am invitat pe niciunul dintre ei aici”, a transmis presedintele, afirmand ca militarii rusi se pot inca salva, daca predau armele si pleaca.

 Zelenski, mesaj pentru mamele din Rusia:

”Nu va trimiteti copiii la razboi intr-o tara straina. Nu credeti promisiunile ca vor fi trimisi doar undeva pentru exercitii sau doar undeva in conditii non-combat. Verificati unde este fiul dvs. Si daca ai chiar si cea mai mica suspiciune ca fiul tau ar putea fi trimis la razboiul impotriva Ucrainei, actioneaza imediat. Nu-ti da fiul la moarte sau in robie. Ucraina nu si-a dorit niciodata acest razboi ingrozitor si Ucraina nu vrea, dar se va apara atat cat va fi necesar”, a mai spu Zelenski.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.