Zelenski a facut anuntul in aceasta dimineata: „Sa ia in considerare o astfel de posibilitate”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a propus Kremlinului sa il schimbe pe Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus de rang inalt, cu prizonieri de razboi ucraineni.

„Important ca fortele noastre de securitate si fortele militare sa ia in considerare o astfel de posibilitate”, a transmis liderul de la Kiev intr-un discurs facut miercuri dimineata, scrie Reuters.

Serviciile de securitate ucrainene au anuntat ca l-au arestat pe politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, care este cel mai apropiat si mai influent aliat al lui Putin in Ucraina.

„O operatiune speciala a fost efectuata de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Foarte bine lucrat! Detaliile vor fi facute publice mai tarziu. Glorie Ucrainei!”, a scris presedintele ucrainean pe contul de  Instagram.

Viktor Medvedciuk este acuzat de tradare

„Poti fi un politician pro-rus si sa lucrezi pentru statul agresor ani de zile. Este posibil ca in ultima vreme sa te fi ascuns de justitie. Poti chiar sa porti o uniforma militara ucraineana pentru camuflaj”, au  anuntat serviciile de securitate .

„Dar va va ajuta asta sa scapati de pedeapsa? Nicidecum! Te asteapta catusele si acelasi lucru este valabil si pentru alti tradatori ai Ucrainei ca tine.”