Seful CJ Hunedoara, pacient sub acoperire la UPU Deva: “Aceasta abordare trebuie sa inceteze”

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Nistor Laurentiu, nu a fost bagat in seama de cadrele medicale, in ciuda faptului ca le-a spus ca se simte rau. Presedintele CJ Hunedoara a fost nevoit sa astepte pe holuri timp de 45 de minute.

La finalul experimentului, acesta a anuntat masuri dure fata de cei care au o atitudine nepotrivita fata de pacienti.

Intr-o postare de pe pagina sa de Facebook, seful CJ Hunedoara a explicat contextul in care a ajuns sa se deghizeze pentru a verifica daca plangerile cetatenilor sunt justificate.

„In ultimele luni, am primit numeroase sesizari in legatura cu modul in care sunt primiti si tratati pacientii care ajung la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Deva. Cea mai recenta, sambata seara. Tocmai terminasem munca de acasa, in gradina, cand am fost informat ca un pacient in varsta astepta de mai bine de o ora si jumatate ca cineva sa se ocupe de el. A fost momentul in care am decis sa merg personal la UPU, sa constat personal ce si cum se intampla acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30.

Publicitate

Ajuns la UPU, majoritatea sesizarilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit acelasi tratament: 45 de minute in care, desi le-am spus asistentelor ca ma simt foarte rau si nu pot merge sa-mi fac singur fisa de internare, nimeni nu m-a luat in seama.

Aceasta abordare trebuie sa inceteze! Nu este posibil ca pacientii care ajung la „Urgenta” sa fie tratati in acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori isi schimba comportamentul, ori pleaca acasa!

Spitalul Judetean are o echipa manageriala raspunzatoare pentru ce se intampla in toate sectiile, iar Urgenta este poarta de intrare. Trebuie luate masuri disciplinare legale impotriva celor care continua sa aiba atitudine nepotrivita fata de pacienti.

Medicina si asistenta medicala sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multa daruire, de empatie si, sigur ca da, de pricepere. Vreau ca in cel mai scurt timp, echipa din UPU sa fie data exemplu pozitiv. Investim milioane de euro in acest spital, in sectii noi, in modernizari si dotari medicale.

Este momentul ca intreg personalul sa inteleaga ca atitudinea fata de pacienti trebuie sa se schimbe!”, a scris Laurentiu Nistor pe facebook.

Conducerea Consiliului Judetean spune ca echipa manageriala este raspunzatoare de tot ce se intampla in unitate.

„Partea proasta e ca personalul nostru oarecum l-au neglijat, in sensul ca dansul nu si-a facut fisa. Daca isi facea fisa de interventie era mai simplu, pentru peronal, ca il luau imediat. Am avut discutii si cu personalul si vor mai urma sedinte cu ei”, a declarat dr. Emil Stoic -manager SJU Deva.

Laurentiu Nistor ii indeamna pe pacientii care sunt tratati cu indiferenta de personalul medical sa faca sesizari si sa anunte atat echipa manageriala a spitalului, cat si Consiliul Judetean.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.