Vladimir Putin, amenintare pentru tarile care vor sa ajute Ucraina: „Riposta Rusiei va fi imediata si va antrena consecinte cum n-ati mai cunoscut in istoria voastra”

Declaratia de razboi facuta de Vladimir Putin!

„Am luat decizia pentru o operatiune militara”, a spus Vladimir Putin.

„Imprejurarile cer un raspuns ferm si imediat din partea noastra. Republicile din Donbas au cerut ajutorul Rusiei. Asa cum prevede Articolul 51, paragraful 7 din, Carta Natiunilor Unite, in conformitate cu aprobarea data de Consiliul Federatiei Ruse si cu acordul de prietenie si asistenta pentru Republicile Populare Donetk si Lugansk, am decis lansarea unei operatiuni militare speciale. Obiectivul acesteia este protejarea celor care timp de 8 ani au suferit abuzuri si genocid din partea regimului de la Kiev”,

Putin le cere ucrainenilor „sa depuna armele”

„Cer soldatilor ucraineni sa depuna imediat armele si sa plece acasa. Toti membrii armatei ucrainene care se supun acestei cereri pot parasi liberi zona conflictului si se pot intoarce la familiile lor. Planul nostru nu este sa ocupam Ucraina.”, a mai spus Putin.

Vladimir Putin: „Nu va amestecati”

Liderul Rusiei se adreseaza celor „care vor incerca sa interfereze cu noi (…), trebuie sa stie ca raspunsul Rusiei va fi imediat si va duce la consecinte cum nu ati mai vazut”.

„Oricine ar incerca sa se amestece si sa creeze noi amenintari pentru tara si poporul nostru, ar trebui sa stie ca riposta Rusiei va fi imediata si va antrena consecinte cum n-ati mai cunoscut in istoria voastra. Suntem pregatiti pentru orice deznodamant. Sunt sigur ca soldatii si ofiterii credinciosi ai Rusiei isi vor indeplini datoria cu curaj si profesionalism”, a mai spus el.