Vitali Klitschko, strigat disperat catre liderii lumii: „Este sange ucrainean, sangele poporului ucrainean”

Vitali Klitschko, primarul Kievului cere oprirea fluxului de „bani sangerosi” catre Rusia

Fluxul de „bani insangerati” catre Rusia trebuie sa se opreasca, a declarat marti primarul Kievului, dupa ce civili morti au fost gasiti pe strazile unui oras ucrainean capturat de invadatorii rusi.

De cand fortele ruse s-au retras din nordul Ucrainei, indreptandu-si atacul spre sud si est, imaginile sumbre din orasul Bucha, inclusiv o groapa comuna si cadavrele legate de oameni impuscati de la mica distanta, au starnit indignare internationala.

Rusia neaga ca a vizat civili si a spus ca decesele au fost organizate de fortele speciale ucrainene pentru a discredita Kremlinul.

Sanctiunile deja impuse au izolat economia Rusiei, dar gazul acesteia inca mai curge in Europa si o serie de companii internationale continua sa faca afaceri acolo, ceea ce a determinat Ucraina sa afirme ca este nevoie de mai multe pentru a infometa efortul de razboi al Moscovei.

„Fiecare euro, fiecare cent pe care il primiti din Rusia sau pe care il trimiteti in Rusia are sange, sunt bani sangerosi si sangele acestor bani este sange ucrainean, sangele poporului ucrainean”, a spus Vitali Klitschko, primarul Kievului, imbracat in vestimentatie de armata, citat de Independent.

Mesajul lui Klitschko vine dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus ca, desi ceea ce s-a intamplat la Bucha a fost „de neiertat”, si a facut perspectiva negocierilor de pace si mai grea decat inainte, Ucraina nu a avut de ales decat sa negocieze cu Rusia pentru a pune capat razboiului, aflat acum la a sasea saptamana. .