Vitali Klitschko, mesaj transant pentru soldatii rusi: „Ne aparam copiii, ne aparam viitorul”

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a anuntat ca fratele sau, Vladimir Klitschko, a parasit frontul din Ucraina si a plecat in Germania pentru a cere mai mult sprijin pentru ucraineni.

Vitali Klitschko a spus pentru Sky News ca poporul ucrainean isi apara copiii si „viitorul”.

Primarul Kievului si fost campion la box Vitali Klitschko a spus ca este „un mare privilegiu pentru fiecare barbat sa-si dea viata ca aparator al tarii sale”. Totdata, fostul sportiv a avertizat soldatii rusi sa „plece”.

Politicianul ucrainean a spus ca „toata lumea din Ucraina este in pericol chiar acum” si „nimeni nu vrea sa moara”.

„Am fost intotdeauna o natiune pasnica”, a spus el.

„Ucraina este o tara pasnica, nu am fost niciodata agresivi cu nimeni.

„Dar, chiar acum, situatia este despre viitorul nostru, viitorul copiilor nostri – si trebuie sa aparam asta”.

Klitschko a continuat: „Este un mare privilegiu pentru fiecare om sa-si dea viata ca aparator al tarii sale si de aceea nu ne este frica.

„Nimeni nu vrea sa moara”

„Nimeni nu vrea sa moara, dar este casa noastra, este orasul nostru natal, sunt familiile noastre, sunt copiii nostri – ne aparam copiii, ne aparam viitorul.

„Sunt foarte surprins, oamenii cu profesii foarte pasnice – de exemplu, muzicieni, actori, medici – chiar acum stau in uniforma.

„Nu s-au asteptat niciodata sa ia armele in mana, dar chiar acum vor sa-si apere orasul, orasul natal”.

El a adaugat ca cetatenii ucraineni „nu vor sa traiasca intr-o tara fara drepturi ale omului, fara libertatile presei, fara reguli” si a spus ca scopul regimului Putin „este sa reconstruiasca Imperiul Rus si sa ocupe Ucraina”.

Fostul boxer profesionist a mai spus ca „unica sa dorinta” este ca trupele ruse sa se retraga de la Kiev inainte ca guvernul lor sa incerce sa faca compromisuri.

„Rusii sa plece, soldatii rusi trebuie sa plece din tara noastra de origine – si dupa aceea suntem gata sa discutam”, a spus el.

„Soldatii rusi lupta pentru bani, soldatii ucraineni, cetatenii ucraineni lupta pentru viitorul copiilor nostri – si simti diferenta dintre bani si copii”.

„Noi ne aparam copiii, ne aparam viitorul”

Klitschko a multumit, de asemenea, Regatului Unit pentru sprijinul continuu acordat tarii sale.

„Inca luptam, inca ne aparam viitorul”, a spus el.

„Si inca o data, daca cineva, daca cineva din Marea Britanie sau cineva din Europa crede ca razboiul este departe si nu-i atinge, este o parere gresita.

„Este cel mai mare razboi de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Poate atinge pe toata lumea de pe continentul european, pe toata lumea din lume.

„De aceea, fiti proactivi, este dorinta noastra de a opri razboiul, este dorinta noastra ca oamenii sa aiba pace in Ucraina.

„Va multumim ca ne sustineti tara”.