Vin ninsorile! Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita

Vin ninsorile! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare de Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita in zonele inalte din 21 de judete.

Codul galben este valabil pana miercuri seara, la ora 20:00. Potrivit prognozei emise de meteorologi, in intervalul mentionat anterior, vantul va continua sa prezinte intensificari in cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze in general de 60…80 km/h spulberand zapada. In Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi temporar 90…110 km/h. Pe arii restranse va mai ninge.

Codul galben vizeaza judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures, Neamt, Harghita, Bacau, Covasna, Vrancea, Buzau, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj si Bihor.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Potrivit meteorologilor ANM, intensificari temporare ale vantului se vor semnala local si in centrul, estul si sudul teritoriului, cu viteze de 50…65 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis si o atentionare Cod galben de intensificari ale vantului si ninsori in zone din 24 de judete, valabila pana la ora 16:00. Astfel, in zona montana si submontana va ninge, se va depune strat de zapada, iar vantul va avea intensificari cu viteze cuprinse in general intre 55 si 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depasi 85-95 km/h, viscolind ninsoarea.

Judetele vizate de aceasta atentionare Cod galben sunt: Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Salaj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Brasov, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Covasna, Harghita si Neamt.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.