Vin ninsorile! Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita

Vin ninsorile! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare de Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita in zonele inalte din 21 de judete.

Codul galben este valabil pana miercuri seara, la ora 20:00. Potrivit prognozei emise de meteorologi, in intervalul mentionat anterior, vantul va continua sa prezinte intensificari in cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze in general de 60…80 km/h spulberand zapada. In Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi temporar 90…110 km/h. Pe arii restranse va mai ninge.

Codul galben vizeaza judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures, Neamt, Harghita, Bacau, Covasna, Vrancea, Buzau, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj si Bihor.

Potrivit meteorologilor ANM, intensificari temporare ale vantului se vor semnala local si in centrul, estul si sudul teritoriului, cu viteze de 50…65 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis si o atentionare Cod galben de intensificari ale vantului si ninsori in zone din 24 de judete, valabila pana la ora 16:00. Astfel, in zona montana si submontana va ninge, se va depune strat de zapada, iar vantul va avea intensificari cu viteze cuprinse in general intre 55 si 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depasi 85-95 km/h, viscolind ninsoarea.

Judetele vizate de aceasta atentionare Cod galben sunt: Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Salaj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Brasov, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Covasna, Harghita si Neamt.