Vremea se inrautateste. ANM anunta Cod portocaliu in Romania!

ANM anunta Cod portocaliu in Romania! Meteorologii anunta ca vremea se inrautateste in tara noastra. Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis Cod portocaliu si Cod galben de vant in Romania.

INFORMARE METEOROLOGICA

„Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20

Publicitate

Fenomene vizate: intensificari temporare ale vantului, precipitatii  sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare

In intervalul mentionat, temporar, vantul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze la rafala cuprinse in general intre 50 si 60 km/h si vor fi precipitatii pe arii restranse moderate cantitativ.
In sud-estul si sudul extrem al tarii, pe parcursul zilei de marti (30 noiembrie) vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si pe arii restranse ninsoare.

La munte va ninge, iar in regiunile intracarpatice in cursul noptii de marti spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile si pe alocuri se va depune strat de zapada.

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20

Fenomene vizate: intensificari ale vantului

Zone afectate: Dobrogea, sud-vestul Olteniei, in Carpatii Meridionali si de Curbura la altitudini de peste 1500 m

In intervalul mentionat, in Dobrogea, precum si in vestul si sud-vestul Olteniei vantul va avea intensificari, cu rafale cuprinse intre 55 si 75 km/h.

Intensificari ale vantului vor fi si la altitudini de peste 1500 m in Carpatii Meridonali si de Curbura, cu viteze ce vor depasi 75…85 km/h si va ninge viscolit.

COD PORTOCALIU

Articolul continuă după reclame

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 12 – 30 noiembrie, ora 18

Fenomene si zone vizate: intensificari puternice ale vantului in zona de litoral a judetului Constanta

In dupa-amiaza si seara zilei de marti (30 noiembrie), in zona de litoral a judetului Constanta vor fi intensificari puternice ale vantului, cu rafale de peste 80…90 km/h.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16

Fenomene vizate: intensificari ale vantului si ninsori

In intervalul mentionat, in zona montana si submontana va ninge, se va depune strat de zapada, iar vantul va avea intensificari cu viteze cuprinse in general intre 55 si 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Pana in dimineata zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala si in regiunile nord-vestice.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11

Fenomene si zone vizate: ninsori abundente si viscol la altitudini de peste 1500 m in nordul Carpatilor Orientali, local in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali

In nordul Carpatilor Orientali, local in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zapada, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depasi 75…85 km/h si va fi viscol.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.