Inca o tara isi inchide complet granitele pentru straini.

Inca o tara isi inchide complet granitele pentru straini. In contextul aparitiei variantei Omicron a coronavirusului,  Japonia a anuntat ca isi va inchide granitele pentru toti strainii, anunta AFP si DPA.

Aceasta decizie radicala vine la doar trei saptamani dupa ce executivul nipon a relaxat unele dintre restrictii pentru a permitea intrarea persoanelor care se deplaseaza in scop de afaceri, studentilor si stagiarilor din alte tari, relateaza AFP si DPA.

“Vom interzice toate intrarile (noi) ale cetatenilor straini din intreaga lume incepand cu 30 noiembrie”, a declarat premierul Fumio Kishida.

Publicitate

Japonezii care revin din noua tari din Africa Australa si din state unde au fost inregistrate infectari cu noua varianta vor trebui sa se supuna “unor masuri stricte de izolare in functie de riscuri”, a anuntat seful guvernului.

Japonia, care a introdus restrictii la frontiere de la izbucnirea pandemiei, si-a relaxat la inceputul lunii noiembrie masurile pentru persoanele care se deplaseaza in scop de afaceri, studentii si stagiarii din alte tari, dar interzice accesul turistilor.

Articolul continuă după reclame

Totodata, Guvernul Japoniei a anuntat prelungirea la 10 zile a carantinei la hotel pentru persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia si Zimbabwe.

Japonia a extins in weekend aceasta masura si la persoanele care vin din Malawi, Mozambic si Zambia.

Varianta Omicron a determinat mai multe tari sa isi inchida frontierele pentru Africa Australa.

Infectari cu noua varianta au fost detectate si in tarile G7, printre care Canada, Italia, Marea Britanie si Germania.

Aparitia variantei Omicron a fost declarata ”ingrijoratoare” de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care pledeaza totusi pentru mentinerea granitelor deschise.

Israelul, prima tara care isi inchide granitele pentru toti strainii, din cauza Omicron.

Israelul este prima tara care si-a inchis complet granitele pentru a proteja populatia de contaminarea cu varianta Omicron, a confirmat pana in prezent un singur caz de imbolnavire cu aceasta varianta, precum si alte sapte cazuri suspecte.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.