Alexandru Rafila, anunt despre Sarbatorile de iarna

Noul ministru al Sanatatii, Alexandru Rafila a spus ca este ingrijorat ca romanii nu vor sa inteleaga importanta respectarii regulilor anti-COVID. Medicul spune ca oamenii nu respecta masurile preventive atunci cand merg la targurile de Craciun si la concerte.

„Eu am o preocupare fata de ce se intampla in acest moment. Am vazut ce este pe la targurile de Craciun, pe la concerte. Cred ca oamenii ar trebui sa se poarte mai ponderat. Eu stiu ca masca e obligatoria, dar din ce am vazut eu la un concert nu o purta nimeni. Masurile legislative sunt una, respectarea lor e alta. Conteaza care este trendul. Poti sa fii in scenariul verde, dar sa ai o crestere”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sanatatii  a mentionat ca nu stie, inca, daca vor fi sau nu relaxari de sarbatori.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Mi-e greu sa va spun ce se va intampla peste un interval de 3-4 saptamani, dar eu am o preocupare fata de ce se intampla in acest moment. Am vazut ieri la Brasov, la targul de Craciun ca era o mare frenezie, am vazut concerte care nu aveau nimic de-a face cu masuri de baza care sa previna transmiterea. Daca oamenii vor sa aiba sarbatori cat mai aproape de normalitate, ar trebui sa se comporte cat mai precaut in aceasta perioada”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila, despre respectarea regulilor in perioada pandemiei.

„Si daca esti intr-un spatiu aglomerat si porti masca tot nu este nimic complicat, dar este o chestiune de mentalitate, de obisnuinta de a respecta unele reguli. Obligativitatea asta…noi tot discutam despre masuri legislative. Masurile legislative sunt una, respectarea lor altceva. Lucrul asta se leaga de faptul ca unii oameni cred unele lucruri tot mai fantasmagorice, o chestiune care tine de educatie”, a mai spus ministrul Sanatatii.

„Trebuie vazut contextul epidemiologic. Suntem in scenariul verde, dar conteaza trendul. Ganditi-va ce s-a intamplat asta vara cand eram in scenariul verde dar lucrurile mergeau prost saptamana, dupa saptamana. A existat o crestere relevanta din punct de vedere epidemiologic”, a mentionat Alexandru Rafila.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.