Se intampla de la 1 ianuarie. Anuntul ministrului despre punctul de pensie!

Adrian Caciu, ministrul Finantelor Publice, a spus ce se va intampla cu punctul de pensie incepand de la 1 ianuarie 2022.

Potrivit noului ministru al Finantelor Publice, noul punct de pensie va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022.

„De la 1 ianuarie avem clar, va intra in vigoare noul punct de pensie, la 1.586 de lei, cresterea pensiei minime la 1.000 de lei. Ele intra in vigoare la 1 ianuarie. Forma pe care intra – ca va fi Legea bugetului aprobata pana atunci, sau daca nu vom avea OUG care va reglementa aceste lucruri vom vedea in zilele urmatoare”, a declarat Adrian Caciu.

Publicitate

Ministrul Finantelor Publice, despre a 13-a pensie

Adrian Caciu a vorbit si despre cea de-a treisprezecea pensie.

Articolul continuă după reclame

”In ianuarie intra acest sprijin temporar, va intra deodata cu pensia in luna ianuarie, va fi doar in luna ianuarie, pentru pensionarii cu venituri intre 1.000 si 1.600 lei. Sprijinul va fi pentru fiecare persoana, pentru ce are nevoie sa treaca peste aceasta perioada. Ar fi incorect sa spui ca va fi directionat pe un anumit tip de consum. Acest sprijin este in plus fata de ceea ce inseamna legea consumatorului vulnerabil, este pentru cosul de consum al pensionarului cu venituri mici. Pot fi folositi pentru orice, de la medicamente la mancare. Nu as privi-o ca pe a 13-a pensie, as privi-o ca un sprijin temporar pentru persoanele ca venituri mici”, a mai spus ministrul.

Codul Fiscal, modificat

”Nu este vorba de a taxa in plus, este vorba de a elimina o exceptie care a fost introdusa in Codul Fiscal, exceptie asupra contributiilor de asigurari de sanatate si ne referim la toate pensiile din toate sistemele de pensii care depasesc 4.000 de lei. Vor plati 10 la suta CASS, suntem in analiza, 10 la suta din diferenta care depaseste 4.000 de lei, nu toata suma”, a mentionat Adrian Caciu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.