Veste buna! Directorul Pfizer a facut anuntul

Puncte cheie:

. CEO-ul Pfizer a spus ca crede ca pilula COVID-19 a companiei sale va functiona impotriva variantei Omicron.

. „Sunt foarte, foarte increzator ca acest medicament functioneaza pentru toate mutatiile cunoscute”, a spus el pentru CNBC.

. Pfizer a spus ca pilula antivirala a dus la o reducere cu 89% a spitalizarilor si a deceselor intr-un studiu.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, sustine ca tratamentul oral pentru COVID-19 al companiei sale va functiona la pacientii diagnosticati cu varianta Omicron.

„Sunt foarte, foarte increzator ca acest medicament functioneaza pentru toate mutatiile cunoscute, inclusiv pentru cea Omicron”, a spus Bourla la „Squawk Box” de la CNBC. „Dar lucram la alte medicamente pentru eventualul caz in care poate apare o rezistenta”.

Publicitate

Veste buna! Directorul Pfizer a facut anuntul

Bourla a spus ca Pfizer a conceput pilula sa functioneze indiferent de mutatiile virusului. Pilula nu ataca virusul in sine, ci blocheaza o enzima care joaca un rol cheie in procesul de copiere, potrivit Business Insider..

Articolul continuă după reclame

Pe 17 noiembrie, gigantul farmaceutic a cerut Food and Drug Administration sa acorde autorizatie de utilizare de urgenta pentru medicamentul sau antiviral oral pentru a trata cazurile usoare pana la moderate de COVID-19.

Pfizer a spus ca pilula, pe care firma o va marca Paxlovid, a condus la o reducere cu 89% a spitalizarilor si a deceselor intr-un studiu pe 774 de participanti.

Oamenii de stiinta inca nu sunt siguri de severitatea infectiilor cauzate de varianta Omicron a COVID-19. Cercetatorii din Africa de Sud au secventiat pentru prima data varianta Omicron. Varianta a fost identificata in Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, Tarile de Jos, Franta, Canada si Africa de Sud, potrivit Reuters .

Pfizer nu este singurul produs farmaceutic care lucreaza la un tratament oral pentru COVID-19. Merck a cerut FDA sa-si autorizeze pilula antivira, care a fost descoperita intr-un studiu ca reduce la jumatate riscul de spitalizare sau deces in randul adultilor cu simptome usoare pana la moderate.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.