Veste buna! Directorul Pfizer a facut anuntul

Puncte cheie:

. CEO-ul Pfizer a spus ca crede ca pilula COVID-19 a companiei sale va functiona impotriva variantei Omicron.

. „Sunt foarte, foarte increzator ca acest medicament functioneaza pentru toate mutatiile cunoscute”, a spus el pentru CNBC.

. Pfizer a spus ca pilula antivirala a dus la o reducere cu 89% a spitalizarilor si a deceselor intr-un studiu.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, sustine ca tratamentul oral pentru COVID-19 al companiei sale va functiona la pacientii diagnosticati cu varianta Omicron.

„Sunt foarte, foarte increzator ca acest medicament functioneaza pentru toate mutatiile cunoscute, inclusiv pentru cea Omicron”, a spus Bourla la „Squawk Box” de la CNBC. „Dar lucram la alte medicamente pentru eventualul caz in care poate apare o rezistenta”.

Veste buna! Directorul Pfizer a facut anuntul

Bourla a spus ca Pfizer a conceput pilula sa functioneze indiferent de mutatiile virusului. Pilula nu ataca virusul in sine, ci blocheaza o enzima care joaca un rol cheie in procesul de copiere, potrivit Business Insider..

Pe 17 noiembrie, gigantul farmaceutic a cerut Food and Drug Administration sa acorde autorizatie de utilizare de urgenta pentru medicamentul sau antiviral oral pentru a trata cazurile usoare pana la moderate de COVID-19.

Pfizer a spus ca pilula, pe care firma o va marca Paxlovid, a condus la o reducere cu 89% a spitalizarilor si a deceselor intr-un studiu pe 774 de participanti.

Oamenii de stiinta inca nu sunt siguri de severitatea infectiilor cauzate de varianta Omicron a COVID-19. Cercetatorii din Africa de Sud au secventiat pentru prima data varianta Omicron. Varianta a fost identificata in Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, Tarile de Jos, Franta, Canada si Africa de Sud, potrivit Reuters .

Pfizer nu este singurul produs farmaceutic care lucreaza la un tratament oral pentru COVID-19. Merck a cerut FDA sa-si autorizeze pilula antivira, care a fost descoperita intr-un studiu ca reduce la jumatate riscul de spitalizare sau deces in randul adultilor cu simptome usoare pana la moderate.