Un medic roman a rabufnit: „Treziti-va la realitate”

Medicul Gabriel Diaconu spune ca „Romania este intr-un razboi al nervilor cu Rusia lui Putin”.

„Treziti-va la realitate.

Chiar daca nu suntem parte beligeranta, Romania este intr-un razboi al nervilor cu Rusia lui Putin.

Publicitate

Motivele sunt multiple. Dar cele mai importante sunt sprijinul nostru larg pentru Ucraina, ca membru UE, NATO, respectiv asistenta umanitara pe care o oferim vecinilor nostri, atat dinspre, cat si inspre, tara noastra vecina.

De luni bune, prin toate parghiile si cu participarea stangace a catorva actori regionali, nomina sin odiosa, Rusia creaza instabilitate pe teritoriul Romaniei. Participare larga la eforturile ei au avut cateva miscari extremiste, precum si un partid parlamentar cunoscut pentru actiunile lui de gherila digitala.

Frustrarea lui Putin privind faptul ca nu-si obtine victoria inseamna ca fiara se zvarcoleste. Rusia, prinsa in menghina economica a aliatilor, arunca in lupta armament greu economic. Santeajeaza, ameninta, dar si pune in miscare tot ce inseamna rezidente si activ incat sa impinga flancul de est al NATO, dar si tarile de calibru, in dezordine.

Drept urmare folosesc actionariatul diverselor companii de distributie de produse petroliere incat sa umfle, artificial, pretul la pompa. Profita de legislatia permisiva, si respectiv obliga statele sa intre in defensa.

Ungaria, care joaca un joc dublu in ce priveste Rusia, si-a declarat neutralitatea, si – informata fiind de intentiile ostile ale lui Putin – si-a pregatit strategia de vreme rea. Asta inseamna mutari punctuale pe piata lor de energie si de carburanti.

Firesc ar fi fost ca si Romania sa aiba o strategie preventiva in acest sens. Or, este a doua mare gafa a ministrului Popescu, dupa ce s-a clatinat ne-permis in criza facturilor la gaze si curent, sa nu anticipeze respectiv preintampine atacul din seara aceasta.

Domnul Popescu este printre beneficiarii rapoartelor si analizelor contra-informative privind intentiile ostile ale Rusiei pe teritoriul Romaniei. Domnia sa nu are voie sa remarce ca ”s-a creat o psihoza” cat priveste preturile la pompa. Domnia sa este obligat sa actioneze incat astfel de ”psihoze” sa nu se intample, respectiv sa comunice transparent cu populatia mersul lucrurilor in zona de competenta a domniei sale.

Succesul actiunii de dezinformare-destabilizare al Rusiei, la acest moment, nu este deplin. Dar nu ramane singular.

Fiti pregatiti, in zilele care urmeaza, pentru o avalansa de astfel de actiuni.

Unele vin sub forma mesajelor alarmiste apropos de pretul la produsele de baza, inflatia galopanta etc.

Altele vor veni sub forma pericolului pe care il reprezinta migrantii ucraineni, atat pe componenta sigurantei publice dar si a sigurantei sanitare.

Si mai sunt unele care vor veni sub forma atacurilor directe, informatice si mediatice, la adresa arcului de guvernare.

Traim vreme de razboi. Asa ca, fiecare dintre voi, intariti-va moral, emotional, informational, si plecati de la premisa ca daca e veste proasta, sansele sunt ca e insurubata dinspre Est, cat sa cauzeze daune”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.