Medic roman: „Asa cum rasare soarele, la fel se ridica speranta. Intunericul nu va invinge”

Medicul Gabriel Diaconu a comentat situatia din Ucraina.

„Buna dimineata Kiev, orasul care nu se preda.

Intr-un nou episod al dementei genocidare a trupelor putiniste, azi noapte a fost atacata centrala nucleara de la Zaporojie. Mai multe cladiri au fost lovite cu focuri de mortier, cel putin un incendiu – raporteaza partea ucraineana – a inceput in jurul orelor 1:30. Abia spre dimineata armata ruseasca a permis stingerea incendiului (5:30). In continuare agresorul refuza sa lase ranitii sa fie transportati la spital.

Publicitate

Cu toate acestea, siguranta nucleara a centralei nu pare sa fi fost afectata, desi AIEA (Agentia Internationala de Energie Atomica) inca nu a iesit cu declaratii oficiale.

Ucraina inca rezista! Marile orase inca rezista!

In aceasta dimineata plec pe teren, parte a efortului nostru neintrerupt de-a securiza coridoarele de tranzit pentru POM/ migrantii alungati de razboi din Ukraina.

Romania este angajata in efortul neincetat de-a oferi asistenta umanitara vecinilor nostri.

La acest moment este operational transportul feroviar cu garnituri dedicate, la fel cum opereaza curse charter de pe aeroporturile noastre, indeosebi parte a operatiunii Ganga, dar si in continua extindere impreuna cu operatori aviatici agreati.

Mai mult, continua demersurile de implementare a Comandamentului integrat privind colectarea de ajutor umanitar atat din Romania cat si la nivelul Uniunii Europene.

Articolul continuă după reclame

Avem prezenti, la toate punctele de trecere la frontiera, voluntari romani precum si – deja – reprezentanti ai UNHCR, dar si o misiune de scoping a MERCY CORPS (US) care incepe astazi, respectiv observatori ACTED (Franta) care este desfasurata pentru evaluare de nevoi.

Succesul negocierilor de ieri este ca Rusia a fost de acord cu deschiderea de coridoare verzi umanitare.

In acest sens, deja, aproape 70 de tone de ajutor umanitar medical au fost trimise cu TIR-uri DSU.

UNIFARM, la randul lui, isi face bilantul logistic in aceasta dimineata privind fluxurile operationale, respectiv palierul de inter-operabilitate pentru receptia de donatii de produse farmaceutice, si mai apoi re-directionarea catre zonele unde exista o nevoie reperata, atat pe teritoriul Romaniei cat si, in urmatoarele zile, Ukraina.

Am inceput sa cartam si sa evaluam capacitatea de recoltare si stocare a sangelui, respectiv produselor de sange.

Si, finalmente, din perspectiva situatiei epidemiologice la granita, INSP a publicat metodologia de lucru, respectiv principalele laboratoare au fost de acord sa acorde testare RT-PCR gratuit la plecarea spre alte tari membre UE pentru acele persoane care nu reusesc sa tranziteze tara in 48 de ore.

Este un nou rasarit. Si asa cum rasare soarele, la fel se ridica speranta. Intunericul nu va invinge”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.