„Nu razboiului”: Intreg personalul canalului de televiziune rusesc a demisionat in direct

Intregul personal al unui canal de televiziune rus si-a dat demisia in direct, dupa ce a declarat „nu razboiului” in emisiunea finala. Decizia a fost luata de personalul TV Rain (Dozhd) dupa ce autoritatile ruse au suspendat mai multe posturi din cauza acoperirii razboiului din Ucraina .

Natalia Sindeyeva, unul dintre fondatorii canalului, a spus „Nu razboiului” in ultima sa transmisie, in timp ce angajatii au demisionat in direct. Canalul a declarat ulterior intr-un comunicat ca a suspendat operatiunea „pe termen nelimitat”.

Imaginile au fost facute publice pe Twitter de Ukraine News UK.

Dupa parasirea studioului, canalul a redat videoclipul cu baletul „Lacul lebedelor”, care a fost difuzat pe canalele TV de stat din Rusia, cand Uniunea Sovietica s-a prabusit in 1991. Videoclipul a devenit acum viral pe retelele de socializare.

Postul de radio Ekho Moskvy (Ecoul Moscovei), unul dintre ultimele institutii de presa liberale ramase din Rusia, a fost, de asemenea, inchis de consiliul sau de administratie, dupa ce a fost supus presiuni legate de acoperirea razboiului din Ucraina, a declarat joi editorul sau.

Postul, unul dintre cele mai importante canale de stiri si de actualitate din Rusia, a fost scos din difuzare marti, desi parea sa fie inca difuzat pe YouTube dupa anuntarea deciziei consiliului de administratie.

Postul de radio a prezentat interviuri cu jurnalisti ucraineni care au descris ororile invaziei Rusiei, o decizie care, potrivit New York Times , ar fi putut depasi limita.

Cu toate acestea, redactorul sef Alexei Venediktov a declarat saptamana aceasta agentiei de presa Reuters ca postul nu va abandona linia editoriala independenta care a fost semnul sau distinctiv timp de trei decenii, declarand: „Politicile noastre editoriale nu se vor schimba”.

Statele Unite au acuzat Rusia miercuri ca a lansat un „razboi total impotriva libertatii presei si a adevarului”, blocand institutiile de stiri independente si impiedicand rusii sa auda stiri despre invazia Ucrainei.

„Guvernul Rusiei limiteaza, de asemenea, platformele Twitter, Facebook si Instagram pe care se bazeaza zeci de milioane de cetateni ai Rusiei pentru a accesa informatii si opinii independente”, a spus Departamentul de Stat intr-un comunicat.

Rusii au folosit si retelele sociale pentru a se conecta intre ei si cu lumea exterioara, a adaugat acesta.