Secretarul britanic de Externe a facut anuntul: „L-am surprins pe Putin…Marea Britanie le va furniza acum Ucrainei”

Secretarul britanic de externe Liz Truss a declarat miercuri ca Regatul Unit va furniza Ucrainei sisteme de aparare aeriana.

„Cel mai bun mod de a ajuta la protejarea cerului este prin intermediul armelor antiaeriene, pe care Marea Britanie le va furniza acum Ucrainei”, a spus Truss, vorbind alaturi de omologul sau american, secretarul de stat Antony Blinken, la Washington.

Marea Britanie nu incearca sa infiinteze o zona de excludere a zborului peste coridoarele de evacuare din Ucraina, deoarece aceasta ar „duce la o confruntare directa intre NATO si Rusia. Si nu este ceea ce ne dorim”, a spus ea.

Publicitate

Truss a spus ca Regatul Unit ar dori ca Rusia sa fie interzisa deplin din sistemul de plati SWIFT si toate tarile din G7 sa puna capat utilizarii petrolului si gazului rusesc.

„Deci trebuie sa mergem mai departe si mai rapid in raspunsul nostru. Trebuie sa ne dublam sanctiunile”, a adaugat ea.

Secretarul de externe a spus ca, in timp ce invadarea Ucrainei de catre Rusia provoaca „durere si suferinta imensa”, presedintele rus Vladimir Putin „nu face progresul pe care l-a planificat”.

„L-am surprins pe Putin cu unitatea noastra si cu duritatea sanctiunilor noastre, lovind bancile, navele, avioanele, oligarhii si veniturile din petrol si gaze. Iar poporul ucrainean curajos l-a surprins cu determinarea si conducerea lor”, a spus ea.

„Acum nu este momentul sa renuntam. Putin trebuie sa esueze”, a spus Truss.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.