Un macelar roman face dezvaluiri incredibile inainte de sarbatori: „Cand vedem cancer in carnea de porc, nu se arunca!”

Un macelar roman a oferit cateva informatii importante cu privire la carnea de porc inainte de sarbatorile de Craciun. Iata ce tip de carne de porc ar trebui sa alegeti inainte de sarbatori, precum si recomandarile acestuia!

Un macelar care a practicat aceasta meserie timp de 30 de ani a relatat despre cum este tratata carnea bolnava a unui animal. El a spus ca, din pacate, chiar si carnea procesata nu este sanatoasa, cauzand diferite tipuri de cancer. El a avertizat ca nici macar carnea cu cancer nu este aruncata, ci este vanduta mai departe clientilor. Pentru a va asigura ca alegeti carne sanatoasa, macelarul recomanda sa alegeti pachetele care sunt infasurate strans si care nu au perforatii, sa verificati daca ambalajele nu contin lichid excesiv, care poate indica fluctuatii de temperatura sau depozitare indelungata.

„Din pacate, nici carnea procesata nu este sanatoasa, fiind responsabila pentru producerea mai multor tipuri de cancer. Alegeti pachetele care sunt infasurate strans si care nu au perforari. Asigurati-va ca ambalajele nu contin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuatie de temperatura sau o depozitare indelungata”, a precizat macelarul pentru romaniatv.

Cum sa alegi carnea de porc proaspata si sanatoasa

Fii atent la culoare si alege carnea cu o nuanta sanatoasa de rosu-roze;

Evita carnea cu pete mari albe, galbene sau vinetii… este posibil ca animalul sa fi fost bolnav;

Bucatile de carne trebuie sa fie tari, cu fibre dense;

Carnea prea moale, in care raman urmele de degete provine ori de la animale bolnave, ori a fost congelata si decongelata de mai multe ori;

Grasimea inserata in pulpa sau in ceafa de porc trebuie sa aiba o culoare alba, curata;

Grasimea galbena arata ca este o carne veche sau provine de la animale bolnave;

Carnea cu mai multe tonuri de culoare indica faptul ca nu a fost pastrata in conditii salubre si la temperaturi scazute;

Oasele trebuie sa fie albe si sa aiba un aspect neted si curat la capete

Sunca trebuie sa aiba un aspect alb, curat, sa lase o senzatie usor lipicioasa cand o atingi si sa fie ferma, nu moale si galbena.