Rugaciune catre Sfantul Ignatie. Are putere mare si se spune pe 20 decembrie

Pe 20 decembrie, credinciosii ortodocsi praznuiesc aducerea moastelor Sfantului Mucenic Ignatie. Iata ce rugaciune se rosteste pentru iertarea pacatelor in Postul Craciunului.

Rugaciune catre Sfantul Ignatie pentru iertarea pacatelor din Postul Craciunului

Iti multumesc Tie, Domnul si Dumnezeul meu, pentru toate cele ce se savarsesc asupra mea! Iti multumesc Tie pentru toate suferintele si ispitele pe care Tu mi le-ai trimis spre curatirea si vindecarea sufletului si a trupului meu, care au fost pangarite si ranite de pacate! Miluieste si mantuieste acele unelte pe care le-ai folosit pentru lecuirea mea, pe acei oameni care mi-au adus jigniri. Binecuvanteaza-i pe ei in veacul de acum si in cel ce va sa fie! Socoteste-le lor drept virtute ceea ce au facut pentru mine! Da-le lor dintru vistieriile Tale cele vesnice rasplata imbelsugata. Ce

Ti-am adus eu Tie? Oare vreo jertfa bineplacuta?

Eu Ti-am adus doar pacate, doar calcari ale dumnezeiestilor Tale porunci. Iarta-ma, Doamne, iarta-ma pe mine, cel vinovat inaintea Ta si inaintea oamenilor! Iarta-ma pe mine, cel fara de raspuns! Daruieste-mi sa ma incredintez si intru adevar sa cunosc ca sunt pacatos! Daruieste-mi sa ma lepad de indreptatirile cele inselatoare! Daruieste-mi pocainta! Daruieste-mi blandete si smerenie! Daruieste-mi dragoste catre aproapele, atat catre cei prin care Tu ma mangai, cat si catre cei care ma ocarasc! Daruieste-mi rabdare intru suferintele mele! Omoara-ma pentru lume!

Taie de la mine voia mea cea pacatoasa si sadeste in inima mea voia Ta cea sfanta, ca numai pe aceasta sa o implinesc cu faptele, cu cuvintele, cu gandurile si cu simturile mele. Tie Ti se cade slava pentru toate! Tie Unuia Ti se cuvine slava! Singura mea avere este rusinarea fetei si tacerea buzelor!

Stand inaintea fetei Judecatii Tale intru stricacioasa mea rugaciune, nu gasesc intru mine nici un lucru vrednic, ci din toate partile sunt cuprins de multimea nenumarata a pacatelor mele, ca de un nor des si ca de o pacla, avand numai aceasta singura mangaiere in sufletul meu: nadejdea intru mila si bunatatea Ta nemarginita. Amin.