Un cunoscut medic roman a rabufnit: „Niciun trompetist al apocalipsei nu a salvat macar o viata”

Un cunoscut medic psihiatru din Romania este revoltat pe cei ce fac propaganda negativa vaccinurilor. Gabeiel Diaconu a postat pe retelele de socializare un mesaj dur.

„Greu de crezut ca, dupa atata toptan de informatie oferita, ditai sputnikul de educatie sanitara minima, inca mai sunt unii mirati de relatia virus vs. gazda cat priveste Corona/ Omicron.

Una e Corona in nas si gat.

Cele doua zone sunt inzestrate atat cu bariere mecanice si chimice ( mucus, enzime care ucid particulele virale), dar si bariere imune (amigdale). Reactia pe care o resimte omul, cu secretii abundente si posibila inflamatie (“rosu in gat”, durere, usturimi, senzatia de “gura uscata, limba “incarcata”) face parte din lupta la frontiera. Procesul e fantastic de eficient la persoane anterior expuse antigenelor de Corona, sau la cele care au fost vaccinate, unde vaccinarea genereaza proteina spike spre studiul limfocitelor.

Alta e Corona in plaman.

Plamanul e mai jos, sunt unele zone vulnerabile, fie vascular fie anatomic, iar Corona poate sa dea, aici, o lovitura fatala. Plamanul devine ud, se incarca de lichid, interstitiul in care stau alveolele e edematiat, ca un burete plin cu apa, deci te sufoci si mori. Chiar daca nu mori, cicatricele lasate in urma lasa un plaman fibrotic, de elasticitatea unei pasle, altfel spus insuficient. Asta poate fi pe viata.

Vaccinurile in uz au fost foarte eficiente si sus, si jos, pe tulpinile initiale pe care le-a adresat. Incepand cu Delta am observat ca apareau Infectii in ciuda aparentei protectii vaccinale. Drept urmare vaccinul nu “functiona” in nas si gat. Continua sa functioneze pe plaman, unde pneumoniile, la vaccinat, au devenit mult, mult mai rare.

Omicron este diferit de delta. Pe de o parte nu face la fel ravagii in plamani, dar poate face. Pe de alta parte e atat de zglobiu in nas si gat, se reproduce atat de repede incat vaccinul, ca si trecerea anterioara prin boala, sunt insuficiente sa previna reinfectia. Ceea ce inseamna, ironic, ca si imunizarea cu Omicron nu previne, mai tarziu, noi simptome de tip rino-faringita la cei aflati la al doilea, sau al treilea, contact, daca e suficienta distanta in timp intre ele.

Vaccinarea anti-TBC, vaccinarea anti-pneumococ sunt tintite, similar, nu atat spre eradicarea acelor germeni din populatie cat preventia manifestarilor grave de boala. La fel si in cazul rujeolei, sau oreionului, respectiv varicelei.

Drept urmare, firesc ar fi sa fii vaccinat incat sa treci mai usor prin boala.

Sunt multi care observa, exasperati, ca sunt tari unde oamenii s-au vaccinat in proportie de 85-90% dar cazuri sunt imens de multe. Corect. Dar nu toti peste noapte, una la mana, respectiv nu impotriva oricarei tulpini de Corona, cat cele cu proteina spike compatibila celei vaccinale. Imunitatea post-vaccinala incepe sa dispara dupa 6-8 luni, sau 4-6 luni pe anumite studii, iar aparitia de noi tulpini, dat fiind contextul pandemic, a fost mult mai rapida decat daca, sa zicem, covid ar fi fost deja endemic. Dar nu a fost, si asta e deja istorie.

Oamenii n-au inteles niciodata ce este un “vaccin”.

Asta a permis unei mici armate de escroci si fanatici sa faca zarva, respectiv sa semene si mai mare indoiala si ezitari. Comunitatea medicala a asistat, crucita, cum inclusiv medici, inclusiv unii care aveau anterior expertiza in vaccinologie, cum se suie pe o corabie a nebunilor, de unde trag in oamenii pe care au jurat, odata, sa ii protejeze. Logomahia nu a generat decat exces de mortalitate, disperare si caderea unui nou Ev Negru peste cercetarea medicala, la risc pentru noi vanatori de vrajitoare.

In acesti doi ani medicina, din sutele de milioane de diagnosticati cu COVID, a salvat zeci de milioane de vieti. Am putea sa ne lasam pe lauri. Doar ca nu asa functioneaza judecata medicala. Ceea ce noi numim “mortalitate in exces” nu este doar un numar. Se refera si la acei oameni care, cu tratamente mai bune, cu vaccinuri mai bune ar fi putut trai, sau vor putea trai.

Niciun trompetist al apocalipsei nu a salvat macar o viata, cat de mica, incat sa aiba minime justificari umanitare.

In schimb, adeseori, doctorii au facut eforturi inimaginabile sa aduca inapoi oameni indoctrinati de actori, muzicieni, vloggeri, cititori in stele si alte specii cazatoare. Unica noastra slabiciune? Lipsa de sex-appeal a stiintei, dar si vorba adeseori arida a doctorului.

Am intrat naivi in pandemie, iesim inepti din ea. Medicina e slabita de asaltul la reduta al apostolilor indoielii, dar singurele victime tot bolnavii vor fi. Intr-o lume preocupata mai mult de individ decat de curiozitatea cunoasterii, dobitocul cu drepturi e imparat, tampitul cu solutii e proletar”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.