IPS Teodosie, prima declaratie dupa ce a iesit din carantina: „S-a sfarsit exilul”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a iesit din carantina.

“Iubiti credinciosi, a trecut de miezul noptii, s-a sfarsit exilul, aici intr-o camaruta din Arhiepiscopia Tomisului, coborand din acest paraclis micut, dar frumos si plin de sfintenie in biserica cea mare, in Catedrala, ca sa fim de acum fata catre fata si iata sa ne bucuram impreuna in rugaciune si in toate slujbele pe care le facem in catedrala zilnic sau la alte biserici”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie: ”V-am simtit rugaciunea, dar v-am simtit si lipsa”

Potrivit acestuia, usile bisericii au fost ferecate fara logica cateva zile pentru el, dupa legile pamantesti.

“Iata, acatistul Invierii Domnului il vom savarsi in Sfanta Catedrala, mergem sa deschidem usile bisericii care pentru mine au fost ferecate cateva zile dupa legile acestea pamantesti, nu cu logica, dar fiind de la stapanire, ca sa dau pilda credinciosilor ca ma supun si unor legi vremelnice care niciodata nu pot fi perfecte, pentru ca numai Dumnezeu este perfect si legea Lui este a adevarului, iata vin acum spre Sfanta Catedrala. Va multumesc ca v-ati rugat, v-am simtit rugaciunea, dar v-am simtit si lipsa, pentru ca pastorul fara oi nu poate fi implinit. De aceea, va multumesc si speram ca de acum sa nu se mai petreaca acestea”, a mai afirmat IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de 3 ori pentru ca trebuia sa stea in carantina deoarece s-a intors de curand din Iordania.

„Astazi, in jurul orei 14.25, politisti din cadrul Sectiei 3 au identificat un barbat, de 66 de ani, care se afla in interiorul unui imobil din municipiul Constanta, participand la un eveniment, desi pe numele sau este instituita masura calaminarii la domiciliu pentru perioada in curs.

Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 1.000 de lei”, transmite Politia Constanta.