Umilita totala pentru milioane de pensionari. Oamenii sunt revoltati

Umilinta pentru pensionarii din Romania. Oamenii sunt revoltati de decizia Guvernului in ceea ce priveste majorarea pensiilor speciale. Reprezentantii celor trei organizatii de pensionari ii cer premierului Nicolae Ciuca sa ia masuri urgente.

„Federatiile nationale reprezentative ale organizatiilor de pensionari au luat act cu surprindere de decizia, pe care o considera imorala, de majorare cu 20% a pensiilor speciale, in conditiile in care pensiile de asigurari sociale de stat ale milioanelor de pensionari au fost majorate doar cu 10%. Diferenta de crestere dintre cele doua procentaje – 20% fata de 10% creeaza un sentiment de umilire a pensionarilor cu pensii bazate pe contributivitate”, scrie in comunicat.

Documentul este redactat de Federatia Nationala a Pensionarilor din Romania, Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania si Federatia Nationala „Unirea” a Pensionarilor din Romania.

Cele trei organizatii de pensionari cer prim-ministrului Nicolae Ciuca sa ia masuri urgente pentru indreptarea acestei situatii, se mentioneaza in comunicat.

„Pensiile militare nu sunt speciale”

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, sustine ca pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii de serviciu, pentru ca in timpul exercitarii profesiei, militarii au tot felul de restrictii, iar statul roman contribuie la fondul de pensii pentru serviciul pe care il fac.

„Cat timp sunt in serviciu, militarii nu au voie sa faca afaceri, iar familiile lor nu au voie sa participe la anumite tipuri de afaceri, deci ei si familiile lor sunt cumva legati direct de asta. S-a vorbit despre contributivitate la un moment dat. Statul roman contribuie la fondul de pensii pentru serviciul pe care il fac militarii. Nu este o pensie de contributivitate directa, pentru ca nu militarii au platit, dar de fapt acestea sunt pensii de serviciu, a declarat Vasile Dincu.